Τον Ιούνιο του 2016, και προκειμένου να κλείσει ευνοϊκά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου, πέρασε τροπολογία σε σχετικό νόμο που προέβλεπε πως οι τράπεζες θα είχαν τη δυνατότητα να μεταβιβάζουν ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ το σύνολο των τραπεζικών "κόκκινων" δανείων σε διάφορους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στα κοράκια δηλαδή τύπου Πάτση που θα μπορούσαν να επωφεληθούν με όποιο τρόπο μπορούσαν, καθώς και στις περίφημες εταιρείες διαχείρισης χρεών. Η αγορά δεν έχει ποτέ αδιέξοδα για αυτούς. Το αντίθετο μάλιστα. Η αγορά είναι ο νόμος τους.

Ο Τσίπρας που χτες στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Σκάι, έβγαινε από τα ρούχα του για την υπόθεση Πάτση, ήταν αυτός που εισηγήθηκε την τροπολογία, η οποία φυσικά ψηφίστηκε.

Ο Μητσοτάκης που τότε του έκανε κριτική αξιοποίησε πλήρως, και όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, τη σχετική τροπολογία και το νόμο. Άλλωστε η τροπολογία αφορούσε και δάνεια του δημοσίου, δηλαδή προωθούσε στην πράξη πλευρά διαχείρισης της οικονομικής τους θέσης κατευθείαν στους ιδιώτες!

Και οι δυο μαζί με την επιπλέον συμφωνία και του ΠΑΣΟΚ, ανανέωσαν τη σύμπλευσή τους τον Ιούλιο του 2021 για τα "κόκκινα δάνεια", στα πλαίσια μιας πανευρωπαϊκής προσπάθειας να σωθούν οι τράπεζες από τους νέους κινδύνους που αντιμετώπιζαν εξαιτίας της ουσιαστικής πτώχευσης που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

Όλοι μαζί κάνουν τους έκπληκτους για την υποτιθέμενη σκανδαλώδη στάση του Πάτση, όταν με τους νόμους τους έκανε ό,τι προβλεπόταν. Ακόμα πιο εξοργιστική είναι η ενόχλησή τους για το σκοτεινό πόθεν έσχες του ή για την παραβίαση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου. Την ίδια στιγμή που στελέχη και των δυο κομμάτων κυβερνητικής διαχείρισης δεν θυμούνται καν πόσα έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και από που.

Το ξέπλυμα και των δυο δεν πρέπει να περάσει. Μαζί οργάνωσαν και υλοποίησαν μια ακόμα πλευρά αφαίμαξης της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας. Να μην το ξεχάσουμε.

Πηγή: Νίκος Πελεκούδας - f/b




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.