moon of alabama / 29.10.22

Σήμερα το πρωί στις 4:20 τοπική ώρα ο ρωσικός στόλος στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία δέχθηκε επίθεση από εννέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επτά  ναυτικά 
drones. Νωρίτερα ένα ναυτικό drone είχε προσαράξει στην Κριμαία, είχε βρεθεί και φωτογραφήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίθεσης ένα μεγάλο αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έκανε κύκλους νότια της Κριμαίας. Πιθανώς αναμετέδιδε δεδομένα από και προς τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τα ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι βρετανικά και η Ρωσία ισχυρίζεται ότι Βρετανοί ειδικοί είχαν εκπαιδεύσει το ουκρανικό ναυτικό στη χρήση τους. Λέει επίσης ότι Βρετανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην επίθεση στον αγωγό Nord Stream.

Οι Ουκρανοί δημοσίευσαν δύο βίντεο που τραβήχτηκαν από τα ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά την επίθεση. Σε ένα από τα βίντεο φαίνονται εκτεταμένα πυρά πυροβόλων κοντά στο drone από ρωσικό ελικόπτερο που του επιτίθεται.

Οι Ρώσοι λένε ότι όλα τα εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 4 από τα 7 θαλάσσια μη επανδρωμένα drones ηττήθηκαν πριν προλάβουν να προκαλέσουν ζημιές. Λένε επίσης ότι ένα πλοίο που αναζητούσε νάρκες υπέστη ζημιές στο λιμάνι. Είναι πιθανό η ζημία να είναι μεγαλύτερη από ό,τι παραδέχεται η Ρωσία.

Ως συνέπεια της επίθεσης, η Ρωσία δήλωσε ότι η συμφωνία που επέτρεπε τις εξαγωγές σιτηρών από την Οδησσό έχει ανασταλεί. Η συμφωνία αυτή είχε ήδη τεθεί σε κίνδυνο, καθώς η "Δύση" δεν είχε εκπληρώσει το δικό της μέρος της συμφωνίας που θα επέτρεπε την εξαγωγή ρωσικών λιπασμάτων σε τρίτους.

Θεωρείται πιθανό ότι η Ρωσία θα λάβει πρόσθετα μέτρα για να τιμωρήσει το ουκρανικό ναυτικό για τη θρασύτατη επίθεση. Πρόσθετες επιθέσεις σε ουκρανικές υποδομές είναι μια άλλη πιθανότητα.

Εν τω μεταξύ, όλες οι πρόσφατες προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να διεισδύσει στις ρωσικές γραμμές απέτυχαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτές είναι πλέον πολύ μικρότερες σε μέγεθος με ένα μόνο τάγμα ή σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο δύο λόχους στην ηγεσία.

Στην Ουκρανία είναι πλέον οριστικά περίοδος λάσπης, κατά την οποία είναι αδύνατο να διασχίσει κανείς τις περισσότερες αγροτικές εκτάσεις ακόμη και με τα πόδια. Αυτό θα εμποδίσει τις επιτιθέμενες δυνάμεις και από τις δύο πλευρές μέχρι να μπει ο χειμώνας.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.