του Alexandre Lemoine /  reseau international / 28.10.22

Η κινεζική εφημερίδα South China Morning Post δημοσίευσε ένα άρθρο που αναφέρει ότι Κινέζοι φυσικοί έχουν προσομοιώσει την πιθανότητα να εκτοξεύσουν ένα χειρουργικό πυρηνικό χτύπημα ικανό να καταστρέψει τους δορυφόρους Starlink του Έλον Μασκ.

Αυτή η προσομοίωση οφείλεται στην ανησυχία του Πεκίνου για μια πιθανή απειλή από το Starlink για την εθνική ασφάλεια της Κίνας.

Ο συγγραφέας αυτής της μελέτης, ο πυρηνικός φυσικός Liu Li του κινεζικού στρατού, μίλησε στο επιστημονικό περιοδικό Nuclear Techniques για τη δημιουργία μιας ενότητας για την προσομοίωση της εξουδετέρωσης των χιλιάδων δορυφόρων του Έλον Μασκ. Για το σκοπό αυτό προτείνεται να ανατιναχθεί μια πυρηνική κεφαλή 10 μεγατόνων σε υψόμετρο 80 km στη μεσόσφαιρα της Γης, η οποία βρίσκεται μεταξύ 50 και 90 km πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και επομένως 20 km από τη γραμμή Karman (100 km) όπου αρχίζει ο χώρος.

Η έκρηξη μιας κεφαλής απευθείας στην τροχιά ενός δορυφόρου δεν είναι αποτελεσματική επειδή σχηματίζονται προϊόντα αποσύνθεσης σε περιορισμένη ποσότητα, η οποία δεν θα φέρει το απαραίτητο αποτέλεσμα. Επιπλέον, τα ραδιενεργά σωματίδια θα συλληφθούν από το μαγνητικό πεδίο της Γης και θα δημιουργήσουν μια ραδιενεργή ζώνη που απειλεί όλα τα διαστημόπλοια.

Μια έκρηξη σε υψόμετρο 80 χιλιομέτρων, όπου υπάρχει ακόμα αρκετός αέρας, σχηματίζει ένα ραδιενεργό σύννεφο που θα ανέβει σε πέντε λεπτά σε υψόμετρο 500 χιλιομέτρων για να εξαπλωθεί σε μια περιοχή 140.000 χλμ². Οι δορυφόροι θα απενεργοποιηθούν καθώς περνούν από αυτό το σύννεφο.

Η ακτινοβολία θα προκαλέσει τα ηλεκτρονικά νανοτσίπ του δορυφόρου να προκαλέσουν παρασιτικά ρεύματα, ένα είδος παρεμβολής που θα μετατρέψει τον δορυφόρο σε ένα απλό σωρό από παλιοσίδερα. Σύμφωνα με Κινέζους στρατιωτικούς φυσικούς, μια κεφαλή θα μπορούσε να εξουδετερώσει εκατοντάδες και χιλιάδες δορυφόρους σε μια δεδομένη τροχιά χωρίς να καταστρέψει φιλικές συσκευές.

Το μοντέλο έκρηξης που πρότειναν οι Κινέζοι φυσικοί, όπως αναφέρει η South China Morning Post, αναπαράγει ακριβώς τη συμπεριφορά του ραδιενεργού νέφους κατά τη διάρκεια των πυρηνικών δοκιμών σε μεγάλο υψόμετρο που οργανώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1950-1960 κοντά στα νησιά της Χαβάης.

Η ανησυχία της Κίνας για την ανάπτυξη ενός δικτύου δορυφόρων Starlink πηγάζει, μεταξύ άλλων, από τη δυνατότητα χρήσης τους για την καθοδήγηση υπερηχητικών όπλων.

Από την αρχή της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι δορυφόροι Starlink χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό για επικοινωνία μεταξύ μονάδων και για καθοδήγηση οπλισμών, drones και πυροβολικού σε συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν έναν αγώνα διαστημικών εξοπλισμών, χρησιμοποιώντας πολιτικούς δορυφόρους για αυτό.

πηγή: Continental Observer



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.