JOHN CODY / remix.news

Η γερμανική βιομηχανία κρέατος έχει προειδοποιήσει για επικείμενες δυσχέρειες στον εφοδιασμό, ιδίως όσον αφορά το χοιρινό κρέας, και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου επιρρίπτει τουλάχιστον μέρος της ευθύνης στην τρέχουσα αριστερή κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία είναι γνωστή για τις επιθέσεις της στο κρέας και τις προσπάθειές της να μεταβεί σε μια φυτική διατροφή.

"Σε τέσσερις, πέντε, έξι μήνες, δεν θα έχουμε τίποτα στα ράφια", προβλέπει ο Hubert Kelliger, επικεφαλής των ομαδικών πωλήσεων στο μεγάλο κρεοπωλείο Westfleisch και επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Βιομηχανιών Κρέατος (VDF), σύμφωνα με την Die Welt.

Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά κρέατος στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Kelliger, είναι η μείωση των χοίρων πάχυνσης από τους κτηνοτρόφους. Άλλοι αγρότες έχουν απλώς εγκαταλείψει την παραγωγή και χρεοκοπούν.

"Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει ότι θα υπάρχουν λιγότερα αποθέματα τους επόμενους μήνες", δήλωσε ο Kellinger, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να δουν περισσότερα άδεια ράφια αλλά και σημαντική αύξηση των τιμών.

"Το αν αυτό θα είναι 20, 30 ή 40 τοις εκατό δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί σήμερα - αλλά θα αυξηθεί και πάλι σημαντικά", δήλωσε ο Kellinger. Μια τέτοια αύξηση θα ήταν ήδη σε συνδυασμό με τις ήδη σημαντικές αυξήσεις. Στη Γερμανία οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν συνολικά κατά 40% φέτος, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των πατατών κατά 73%. Περαιτέρω άλματα τιμών θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τους Γερμανούς καταναλωτές.

Ωστόσο, η δραματική αύξηση των τιμών του κρέατος μπορεί να ταιριάζει στην πραγματικότητα με την ατζέντα της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία προωθεί ενεργά τη μετάβαση σε μια φυτική διατροφή. Ο Kellinger δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

"Η σημερινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ήθελε να καταργήσει την κτηνοτροφία και να μετατρέψει τη διατροφή στη Γερμανία σε λαχανικά και βρώμη", είπε- προειδοποίησε ωστόσο ότι, παρά την ιδεολογία της κυβέρνησης, "είναι επίσης γεγονός ότι πάνω από το 90% των ανθρώπων στη Γερμανία εξακολουθούν να αγοράζουν και να τρώνε κρέας"
Για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, αναφέρθηκε σε αναλύσεις των ερευνητών καταναλωτών της GfK. Επιπλέον, μια έρευνα του 2016 διαπίστωσε ότι το 83% των Γερμανών τρώει κρέας αρκετές φορές την εβδομάδα και πάνω από το ένα τέταρτο του γερμανικού πληθυσμού τρώει κρέας κάθε μέρα.

Ο Kelliger κατηγόρησε επίσης τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Τροφίμων και Γεωργίας Cem Özdemir, από το Κόμμα των Πρασίνων, για την προώθηση ενός φόρου στο κρέας.

"Θα πρέπει να τρώμε συνολικά λιγότερο κρέας και να βεβαιωθούμε ότι προέρχεται από ζώα που εκτρέφονται με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα είδη", δήλωσε ο Özdemir στο t-online. Συμβουλεύει "την προσαρμογή της κατανάλωσης κρέατος στα πλανητικά όρια και για χάρη της υγείας μας"

Ενώ οι πολιτικοί των Πρασίνων έχουν καταδικάσει την κρεατοφαγία, η κοινωνική πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς σχεδόν το σύνολο του γερμανικού πληθυσμού καταναλώνει κρέας σε τακτική βάση. Ωστόσο, οι γεωργικές και πράσινες πολιτικές καταπνίγουν τη γερμανική παραγωγή κρέατος, καθιστώντας τη Γερμανία πλήρως εξαρτημένη από το κρέας ξένων χωρών- αυτό δημιουργεί μια νέα εξάρτηση παρόμοια με την εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο, η οποία αποδείχθηκε καταστροφικό λάθος.

"Η Γερμανία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εισαγωγέας κρέατος στην Ευρώπη", λέει ο Gereon Schulze-Althoff, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του VDF και ανώτερος υπεύθυνος βιωσιμότητας και ποιότητας στο σφαγείο Tönnies. "Βρισκόμαστε πλέον σε ένα σημείο όπου μπορούμε να υπολογίσουμε πότε δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να προμηθεύουμε τους εαυτούς μας με κρέας"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.