από τον David Swansonreseau international 

Το World Beyond War κυκλοφόρησε ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν μια σημαδεμένη υδρόγειο με 867 στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και να κάνουν ζουμ για δορυφορική προβολή και λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε βάση. Το εργαλείο επιτρέπει επίσης το φιλτράρισμα του χάρτη ή της λίστας των βάσεων ανά χώρα, τύπο κυβέρνησης, ημερομηνία έναρξης λειτουργίας, αριθμό εργαζομένων ή κατεχόμενη περιοχή.

Αυτή η οπτική βάση δεδομένων σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το World Beyond War για να βοηθήσει δημοσιογράφους, ακτιβιστές, ερευνητές και μεμονωμένους αναγνώστες να κατανοήσουν το τεράστιο πρόβλημα της υπερβολικής ετοιμότητας για πόλεμο, που αναπόφευκτα οδηγεί σε διεθνή εκφοβισμό, παρεμβολές, απειλές, κλιμάκωση και μαζικές φρικαλεότητες. Αναδεικνύοντας την έκταση της αυτοκρατορίας των στρατιωτικών φυλακίων της Αμερικής, το World Beyond War ελπίζει να επιστήσει την προσοχή στο ευρύτερο ζήτημα των πολεμικών προετοιμασιών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο έθνος, διατηρούν αυτό το τεράστιο δίκτυο ξένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο. Πώς δημιουργήθηκε και πώς συνεχίζεται; Μερικές από αυτές τις φυσικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε εδάφη που έχουν καταληφθεί ως λάφυρα πολέμου.

Τα περισσότερα διατηρούνται μέσω συνεργασιών με κυβερνήσεις, πολλές από τις οποίες είναι βάναυσες και καταπιεστικές κυβερνήσεις που επωφελούνται από την παρουσία των βάσεων . Σε πολλές περιπτώσεις, τα ανθρώπινα όντα έχουν εκτοπιστεί για να δημιουργήσουν χώρο για αυτές τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στερώντας συχνά από τους ανθρώπους γεωργική γη, προσθέτοντας τεράστιες ποσότητες ρύπανσης στα τοπικά συστήματα ύδρευσης και του αέρα, και υφίστανται ως ανεπιθύμητη παρουσία.

Οι βάσεις των ΗΠΑ σε ξένες χώρες συχνά αυξάνουν τις γεωπολιτικές εντάσεις, υποστηρίζουν αντιδημοκρατικά καθεστώτα και χρησιμεύουν ως εργαλείο στρατολόγησης για μαχητικές ομάδες που αντιτίθενται στην παρουσία των ΗΠΑ και στις κυβερνήσεις που υποστηρίζουν. Σε άλλες περιπτώσεις, ξένες βάσεις έχουν διευκολύνει την έναρξη και την εκτέλεση καταστροφικών πολέμων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Υεμένη, τη Σομαλία και τη Λιβύη.

Σε όλο το πολιτικό φάσμα, ακόμη και στον στρατό των ΗΠΑ, αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ότι πολλές βάσεις στο εξωτερικό θα έπρεπε να είχαν κλείσει πριν από δεκαετίες , αλλά η γραφειοκρατική αδράνεια και τα άστοχα πολιτικά συμφέροντα έχουν παραμείνει ανοιχτά. Οι εκτιμήσεις για το ετήσιο κόστος για τις Ηνωμένες Πολιτείες των ξένων στρατιωτικών βάσεων κυμαίνονται μεταξύ 100 και 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων . Χάρη στο davidvine.net για την ποικιλία των πληροφοριών που περιλαμβάνονται σε αυτό το εργαλείο.

Δείτε ένα βίντεο που παρουσιάζει το νέο διαδραστικό εργαλείο:



πηγή: Anti War μέσω Aube Digitale


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.