Σε πάγια τακτική έχει αναγάγει η Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού, την έγκριση διαγωνισμών με μία μόνο οικονομική προσφορά και συχνά χωρίς καμιά έκπτωση από τη μοναδική εταιρεία που λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό.

Τελευταίο παράδειγμα η προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων στις στάσεις του ΟΑΣΘ. Στο διαγωνισμό παρουσιάστηκε μία μόνο εταιρεία με οικονομική πρόταση για 77.500 € ευρώ, χωρίς έκπτωση.

Η Δημοτική Διοίκηση έφερε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή ζητώντας να λάβει τη συγκατάθεση μας, ώστε να ανατεθεί η προμήθεια των στεγάστρων στη συγκεκριμένη εταιρεία έναντι του ποσού των 77.500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Τα μέλη της παράταξης μας στην Οικονομική Επιτροπή καταψηφίσαμε τη δαπάνη, όπως κάναμε σε όλες τις προηγούμενες, ανάλογες περιπτώσεις. Έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει την αδιανόητη αυτή στάση των Διοικούντων από τους πρώτους μήνες που εγκαταστάθηκαν στο Δημαρχείο, κάθε φορά που ενέκριναν συμβάσεις έργων μετά από διαγωνισμούς με τη συμμετοχή μιας μόνο εταιρείας και με μηδενικές εκπτώσεις (0% ή 1% έκπτωση).

Ενδεικτικά και μόνο υπενθυμίζουμε το διαγωνισμό για την αποκομιδή των απορριμμάτων έναντι 7,5 εκ. ευρώ, την αγορά οχημάτων και μηχανημάτων έναντι 1,5 εκ. ευρώ, τη διαχείριση των ογκωδών έναντι 2,5 εκ. ευρώ, την ψηφιακή σύγκλιση με το ποσό των 350.000 ευρώ.

Αυτό που για τους Διοικούντες είναι πάγια τακτική, είναι εξαίρεση στον κανόνα.

Η πάγια τακτική απ ́ όλους τους Δημάρχους που νοιάζονται για τον τόπο τους, είναι να κηρύσσουν άγονο το διαγωνισμό και να προκηρύσσουν νέο, αναμένοντας περισσότερες και καλύτερες προσφορές.

Μήπως η παρούσα Δημοτική Διοίκηση δεν γνωρίζει αυτή την πάγια πρακτική της Αυτοδιοίκησης για την ανάθεση έργων μέσω διαγωνισμών;

Σε κάθε περίπτωση οφείλει να δώσει ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, για την περίεργη στάση της και τη συμπεριφορά της στους πολίτες!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Θεωρώ ότι τέτοιες πρακτικές δεν εκθέτουν μόνο τη Δημοτική Αρχή, αλλά όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους κι' επειδή η ευθιξία δεν είναι προαιρετική, αναμένω την αντίδρασή τους, καθώς η δημοσιότητα θα υποχρεώσει πολλούς δημότες να σκεφτούν με ποιον τρόπο θα καταστεί δυνατόν να άρουν την εμπιστοσύνη τους στα πρόσωπα εκείνων που αδιαφορούν για τη διαφάνεια, όσον αφορά τη χρηστή διαχείρηση των οικονομικών του Δήμου. Η Κίνηση Πολιτών που δημιουργούμε πέρα από τη μηδενική ανοχή σε ζητήματα οικονομικής φύσεως, θα υποβάλει αναφοράς στην αρμόδια ελεγκτική αρχή και θα προβεί στην έκδοση Δελτίων Τύπου. Πάντως, διαβλέπω μια τάση φυγής του επικεφαλής, διότι αλλιώς θα έδειχνε στοιχειώδη ευαισθησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.