από τον Charles Sannat */ reseauinternational.net/ 12.11.22

Ο ναύαρχος Τσαρλς Ρίτσαρντ δεν είναι οποιοσδήποτε. Είναι αυτός που διευθύνει τη στρατηγική διοίκηση του Πενταγώνου. Δεν είναι συνταξιούχος αλλά ενεργός. Ο λόγος του δεσμεύει τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και τον αμερικανικό στρατό. Αυτές οι παρατηρήσεις δεν έχουν καμία ασάφεια.

Πριν σας μιλήσουμε για αυτό, θα βρείτε επίσης σε αυτή την έκδοση ένα γρήγορο άρθρο σχετικά με τη Γαλλία και τους στρατούς μας, που θέλουν επίσης να «προετοιμάσουν το μυαλό» για πόλεμο.

« Το μεγάλο έρχεται ». Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι μόνο το προοίμιο μιας πολύ μεγαλύτερης σύγκρουσης, προειδοποιεί ένας από τους υψηλότερους αξιωματικούς της αμερικανικής διοίκησης.

Σε μια στήλη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Wall Street Journal, ο ναύαρχος Τσαρλς Ρίτσαρντ πιστεύει ότι η αμερικανική στρατιωτική αποτροπή εξασθενεί. « Η μεγάλη σύγκρουση έρχεται. Και δεν θα αργήσει να δοκιμαστούμε εμείς οι Ηνωμένες Πολιτείες με τρόπο που δεν έχουμε δοκιμάσει εδώ και πολύ καιρό », είπε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Stratcom προειδοποίησε ότι η Κίνα και η Ρωσία ξεπερνούν την Αμερική στον πυρηνικό στίβο, χάνοντας την αποτροπή.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί προοίμιο για μεγαλύτερες στρατιωτικές προκλήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες στο εγγύς μέλλον και η Αμερική χάνει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στις δυνατότητες πυρηνικών όπλων, προειδοποίησε ο ναύαρχος Τσαρλς Ρίτσαρντ, αρχηγός της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, σε ομιλία του στο Ετήσιο συμπόσιο 2022 και ενημέρωση της βιομηχανίας του Navy League of Submarines την Τετάρτη, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

« Αυτή η κρίση στην Ουκρανία στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή είναι απλώς η προθέρμανση », είπε ο Ρίτσαρντ. « Η μεγάλη κρίση έρχεται. Και δεν θα αργήσει να δοκιμαστούμε με έναν τρόπο που δεν ήμασταν εδώ και πολύ καιρό . »

Ο Τσαρλς Ρίτσαρντ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν την πυρηνική αποτρεπτική τους δύναμη έναντι ανταγωνιστών όπως η Κίνα και η Ρωσία.

« Όταν αξιολογώ το επίπεδο αποτροπής μας έναντι της Κίνας, το πλοίο βυθίζεται σιγά-σιγά », είπε. « Ρέει αργά, αλλά ρέει, γιατί βασικά βάζουν τις ικανότητες στο έδαφος πιο γρήγορα από εμάς . »

Στο έγγραφο της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής της 27ης Οκτωβρίου, το Πεντάγωνο παρουσίασε επίσης μια δεινή κατάσταση σχετικά με την πυρηνική ισορροπία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Κίνας.

« Οι σημαντικότεροι ανταγωνιστές μας συνεχίζουν να επεκτείνουν και να διαφοροποιούν τις πυρηνικές τους ικανότητες, για να περιλαμβάνουν νέα και αποσπασματικά συστήματα, καθώς και μη πυρηνικές ικανότητες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή στρατηγικών επιθέσεων », ανέφερε η Nuclear Posture Review. « Έχουν δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον για τη μείωση της εξάρτησής τους από τα πυρηνικά όπλα. Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώνονται στην ταχεία αντικατάσταση των υπαρχόντων συστημάτων στον τομέα που πλησιάζουν γρήγορα στο τέλος της ζωής τους . »

Η Κίνα στοχεύει να έχει τουλάχιστον 1.000 παραδοτέες κεφαλές μέχρι το τέλος του 2030 και η Ρωσία σκοπεύει να αναπτύξει 1.550 κεφαλές περιορισμένης ισχύος START σε οχήματα παράδοσης.

« Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) είναι η πρωταρχική πρόκληση για τον αμυντικό σχεδιασμό των ΗΠΑ και ένας αυξανόμενος παράγοντας για την αξιολόγηση της πυρηνικής μας αποτροπής. Η ΛΔΚ έχει ξεκινήσει μια φιλόδοξη επέκταση, εκσυγχρονισμό και διαφοροποίηση των πυρηνικών της δυνάμεων και έχει δημιουργήσει μια νέα πυρηνική τριάδα », αναφέρει η ανασκόπηση της πυρηνικής στάσης.

« Η Ρωσία συνεχίζει να δίνει έμφαση στα πυρηνικά όπλα στη στρατηγική της, να εκσυγχρονίζει και να επεκτείνει τις πυρηνικές της δυνάμεις και να κραδαίνει τα πυρηνικά της όπλα για να υποστηρίξει τη ρεβιζιονιστική πολιτική ασφαλείας της . »

« Αυτή η ουκρανική κρίση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή είναι μόνο η προθέρμανση… Η μεγάλη κρίση έρχεται . »

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ανεβάσουν το ρυθμό και σύμφωνα με τον ναύαρχο Ρίτσαρντ, ο μόνος τομέας στον οποίο εξακολουθούν να κυριαρχούν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι υποβρύχιες δυνατότητες.

« Οι υποβρύχιες δυνατότητες εξακολουθούν να είναι το μόνο…ίσως το μόνο πραγματικό ασύμμετρο πλεονέκτημα που εξακολουθούμε να έχουμε έναντι των αντιπάλων μας », είπε ο ναύαρχος Ρίτσαρντ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Αλλά αν δεν επιταχύνουμε το ρυθμό, αν δεν διορθώσουμε τα προβλήματα συντήρησής μας, αν δεν ξεκινήσουμε νέες κατασκευές… αν δεν διορθώσουμε αυτά τα προβλήματα… δεν θα είμαστε σε καλή θέση να διατηρήσει τη στρατηγική αποτροπή και την εθνική άμυνα ».

Ο διοικητής της Stratcom κάλεσε τον αμερικανικό στρατό να κοιτάξει τον τρόπο που λειτουργούσε τη δεκαετία του 1950 για να αποκαταστήσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα.

« Πρέπει να κάνουμε μια γρήγορη και θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την υπεράσπιση αυτού του έθνους », είπε ο Ρίτσαρντ. « Κάποτε ξέραμε πώς να ενεργούμε γρήγορα και έχουμε χάσει την τέχνη να το κάνουμε ».

« Διαφορετικά, συνεχίζει ο Ρίτσαρντ , η Κίνα απλώς θα μας προσπεράσει και η Ρωσία δεν πρόκειται να εξαφανιστεί ».


Εν κατακλείδι, αυτό που μόλις διαβάσατε δεν είναι η αναγγελία ενός μελλοντικού πολέμου, του τέλους του κόσμου και μιας πυρηνικής αποκάλυψης. Αυτό που μόλις διαβάσατε έχει μια πολύ πιο συγκεκριμένη και άμεση συνέπεια. Είναι το τέλος της παγκοσμιοποίησης όπως τη γνωρίζουμε, που σημαίνει επίσης πολύ ισχυρότερο και πιο διαρκή πληθωρισμό.

Είναι ήδη πολύ αργά, αλλά δεν έχουν χαθεί όλα.

Προετοιμαστείτε!



* Ο Charles Sannat , γεννημένος το 1975, είναι Γάλλος επιχειρηματίας και οικονομικός αναλυτής. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Εξωτερικού Εμπορίου (1993-1997) και του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών (1998-1999).

Προβλέπει τόσο το τέλος του ευρώ («πολιτική και όχι οικονομική κατασκευή», «ένας γενετικά τροποποιημένος οργανισμός που δεν είναι βιώσιμος») όσο και το σκάσιμο της « φούσκας » του bitcoin . 

Προτιμά τον χρυσό ως «πατρογονική ασφάλιση».

Υποστηρίζει τη μείωση και την αποκήρυξη του δημόσιου χρέους .


πηγή: Insolentiae


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.