Thanasis Kampagiannis

- Ως "εθνική ασφάλεια" ορίζονται πλέον τα πάντα (μέχρι και η προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσια υγεία!).

- Η εισαγγελική διάταξη άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας μένει ανώνυμη και αναιτιολόγητη. Αντί για μία αναιτιολόγητη εισαγγελική διάταξη, θα έχουμε πλέον... δύο αναιτιολόγητες εισαγγελικές διατάξεις! Κουβέντα για δικαστικό συμβούλιο.

- Η ενημέρωση του θιγόμενου παραπέμπεται στις καλένδες μετά από τρία χρόνια! Διοικητής ΕΥΠ και Εισαγγελέας της ΕΥΠ μπορούν να την μπλοκάρουν, με μειοψηφία την ΑΔΑΕ. Στο μεταξύ, σε έξι μήνες όλο το υλικό της παρακολούθησης μπορεί να έχει καταστραφεί.

- Σκανδαλωδώς, η μόνη παραπάνω προστασία που νομοθετείται αφορά τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία πλέον θα χρειάζεται άδεια του Προέδρου της Βουλής. Και με τον νόμο πλέον, δύο μέτρα και δύο σταθμά: άλλα για τους πολιτικούς και άλλα για τους πολίτες.

- Και το καλύτερο: νομιμοποίηση για το κράτος των λογισμικών τύπου Predator, του οποίου τη δυνατότητα προμήθειας από την ΕΥΠ η κυβέρνηση νομοθετεί πλέον και επίσημα με προεδρικό διάταγμα.

Η απάντηση σε αυτό το όνειδος θα πρέπει να δοθεί με όλα τα μέσα: πολιτικά, νομικά, επιστημονικά και κινηματικά! Ο προοδευτικός νομικός κόσμος πρέπει να ηγηθεί σε αυτή την προσπάθεια.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.