Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Αρωγής κατά των Καταστροφών (BBK) της Γερμανίας, Ralph Tiesler, προειδοποίησε τους πολίτες να προετοιμαστούν για βραχυπρόθεσμες διακοπές ρεύματος, ιδίως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, και να προμηθευτούν από πριν μερίδες φαγητού.

"Πρέπει να υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος αυτό το χειμώνα. Με αυτό εννοώ μια περιφερειακή και προσωρινή διακοπή της παροχής ρεύματος. Η αιτία δεν θα είναι μόνο η έλλειψη ενέργειας, αλλά και η στοχευμένη, προσωρινή διακοπή λειτουργίας των δικτύων από τους φορείς εκμετάλλευσης, με στόχο την προστασία των δικτύων και τη μη διακινδύνευση της συνολικής παροχής", δήλωσε ο Tiesler στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Welt am Sonntag, προσθέτοντας ότι οι τοπικές αρχές σε αρκετούς γερμανικούς δήμους προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος και έχουν αναπτύξει "ακριβή σχέδια" που περιλαμβάνουν την προμήθεια γεννητριών έκτακτης ανάγκης για την υποστήριξη του συστήματος.

Τούτου λεχθέντος, ορισμένοι δήμοι δεν είναι προετοιμασμένοι - και παρά το γεγονός ότι οι γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι σχεδόν γεμάτες, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το απόθεμα δεν θα είναι αρκετό για να διαρκέσει η χώρα το χειμώνα λόγω της έλλειψης νέων προμηθειών από τη Ρωσία.

"Αναμένουμε βραχυχρόνιες διακοπές ρεύματος και όχι μακροχρόνιες, μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος. Αλλά η καλή προετοιμασία είναι σημαντική και γι' αυτό", πρόσθεσε ο Tiesler.
Ralph Tiesler: Τι να κάνω; Εφοδιαστείτε. . .

"Κυρίως νερό, αρκετά κιβώτια και κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Αυτό θα ήταν αρκετό για δέκα ημέρες. Αυτό συνιστά το πρακτορείο μου. . Το μήνυμά μας είναι: προετοιμαστείτε εξαρχής. Να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές κρίσεις, μην υποθέτετε ότι όλα θα είναι άμεσα διαθέσιμα όλη την ώρα", δήλωσε ο Tiesler, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι θα πρέπει επίσης να προμηθευτούν ραδιόφωνα με μπαταρίες και κεριά.

Τα ενεργειακά προβλήματα της Γερμανίας οφείλονται στη μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μετά από ένα κακώς μελετημένο σχέδιο για το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων της. Η ροή του φυσικού αερίου διακόπηκε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο λόγω των κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία, καθώς και των εκρήξεων τον Σεπτέμβριο που κατέστησαν τον αγωγό Nord Stream 1 μη λειτουργικό.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.