Μήπως το παγκόσμιο κοινό έχει κουραστεί να ακούει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι να ζητάει περισσότερα χρήματα Ή μήπως απλώς έχει αρχίσει η "κόπωση της Ουκρανίας", η οποία παρατηρείται ήδη εδώ και μήνες στο αμερικανικό κοινό, γεγονός που εξηγεί το ευρύτερο εμφανές μειωμένο ενδιαφέρον για τη σύγκρουση

Αυτή την εβδομάδα ο Ζελένσκι υπέβαλε επίσημο αίτημα προς τη FIFA να του επιτρέψει να μοιραστεί ένα μήνυμα "παγκόσμιας ειρήνης" λίγο πριν από την έναρξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, αλλά η παγκόσμια ποδοσφαιρική οργάνωση απέρριψε αμέσως το αίτημα.

Η ουκρανική κυβέρνηση είναι οργισμένη και απογοητευμένη, δεδομένου ότι ο Ζελένσκι έχει προσκληθεί συχνά να κάνει εκκλήσεις πριν από μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις, ακόμη και στα Grammy και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Αυτό συμβαίνει όταν δεν είναι ήδη απασχολημένος με το να απευθύνει ομιλίες στην G7 ή σε εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι αυτονόητο ότι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι το γεγονός που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και θα παρακολουθηθεί περισσότερο σε ολόκληρο τον κόσμο φέτος.

Σύμφωνα με το CNN, η προσπάθεια πίεσης του Κιέβου βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά οι Ουκρανοί αξιωματούχοι "εξεπλάγησαν" όταν η FIFA αντέδρασε γρήγορα αρνητικά:

Η πηγή ανέφερε ότι το γραφείο του Ζελένσκι προσφέρεται να εμφανιστεί σε βίντεο-σύνδεση με τους οπαδούς στο γήπεδο του Κατάρ, πριν από τον αγώνα και εξεπλάγη από την αρνητική ανταπόκριση. Δεν είναι σαφές αν το μήνυμα του Zelensky θα είναι ζωντανό ή μαγνητοσκοπημένο.

"Πιστεύαμε ότι η FIFA ήθελε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για το γενικότερο καλό", δήλωσε η πηγή.

Η ιδιότητα του "σούπερ σταρ" του Ουκρανού ηγέτη φθίνει

Πιθανότατα έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι η FIFA κινείται σε τεντωμένο σχοινί όσον αφορά την αποφυγή πολιτικών θεμάτων και δημόσιων επιδείξεων στο τουρνουά που φιλοξενεί το Κατάρ. Μέχρι στιγμής έχει προσπαθήσει να αποφύγει τις αντιπαραθέσεις για τα πάντα, από τα προτεινόμενα περιβραχιόνια "One Love" που ήθελαν να φορέσουν ορισμένες ευρωπαϊκές ομάδες, μέχρι τις εικόνες υπέρ των Ιρανών αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή εξήγησε ότι ο οργανισμός έβαλε τέλος σε μια σειρά από απόπειρες να γίνουν "πολιτικές δηλώσεις" στο Κατάρ, επειδή πρέπει "να φροντίζει για όλους"
Ο πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino, μέσω AP


"Είμαστε ένας παγκόσμιος οργανισμός και δεν κάνουμε διακρίσεις εις βάρος κανενός", εξήγησε ο Ινφαντίνο. "Υπερασπιζόμαστε τις αξίες, υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα όλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτοί οι οπαδοί και τα δισεκατομμύρια που παρακολουθούν στην τηλεόραση, έχουν τα δικά τους προβλήματα. Θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν 90 ή 120 λεπτά χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν τίποτα, αλλά απλώς να απολαύσουν μια μικρή στιγμή ευχαρίστησης και χαράς. Πρέπει να τους δώσουμε μια στιγμή που να μπορούν να ξεχάσουν τα προβλήματά τους και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο"

Φυσικά, αυτή η πολύ ορθολογική, απλή εξήγηση είναι απίθανο να κατευνάσει τους Ουκρανούς αξιωματούχους. . . αλλά τουλάχιστον έχουν την παρηγοριά ότι ο Ζελένσκι ανακηρύχθηκε από το Time Πρόσωπο της Χρονιάς.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.