από την Karine Bechet-Golovkoreseauinternational.net 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να εντείνουν την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών από τον Ιανουάριο, εκτός από την αποστολή μιας μπαταρίας πυραύλων Patriot. Αυτό απαντά σε όσους προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους για τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών να οδηγήσουν την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις... Και για να βάλουν τις κουκκίδες στα θ: όχι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παρατείνουν τη σύγκρουση , κάνουν τον πόλεμο. Και το κάνουν για να κερδίσουν, όχι για να διαπραγματευτούν. Ο στόχος τους είναι απλός: να εξαλείψουν τη Ρωσία ως δυνητική δύναμη, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνολική τους ισχύ. Ήρθε η ώρα να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι ψευδαισθήσεις είναι πάντα πολύ ακριβές σε περιόδους πολέμου. Η Ρωσία δεν έχει τα μέσα. Αυτός ο πόλεμος είναι ήδη παγκόσμιος και μια από τις καθοριστικές μάχες διεξάγεται στην Ουκρανία. Μάχη, η οποία μπορεί να κερδηθεί μόνο στρατιωτικά, την οποία εργάζεται σοβαρά ο Ατλαντικός Άξονας. Τα υπόλοιπα είναι απλώς μια τακτική καθυστέρησης.



Οι NYT μόλις ανακοίνωσαν: οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εντείνουν την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών και από τον Ιανουάριο, κάθε μήνα, ένα τάγμα 500 έως 800 ατόμων θα εκπαιδεύεται σε προηγμένες τακτικές πεδίου μάχης στην αμερικανική βάση Grafenwoehr στη Γερμανία. Αυτή η βάση φιλοξενεί επίσης το Joint Multinational Training Group-Ukraine.
«Η εκτεταμένη εκπαίδευση θα δώσει έμφαση στον πόλεμο «συνδυασμένων όπλων» - τον στενό συντονισμό μεταξύ πεζικού, πυροβολικού, τεθωρακισμένων οχημάτων και, όταν είναι διαθέσιμη, αεροπορικής υποστήριξης, έτσι ώστε κάθε ομάδα να ενισχύεται και να προστατεύεται από άλλες. »
Σύμφωνα με τους NYT, από την έναρξη της αντίδρασης της Ρωσίας τον Φεβρουάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκπαιδεύσει περίπου 3.100 Ουκρανούς, κυρίως στο χειρισμό αμερικανικών όπλων. Από το 2015, περισσότεροι από 27.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί από Αμερικανούς εκπαιδευτές σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο στη δυτική Ουκρανία, κοντά στο Lvov.

Οι χώρες του Ατλαντικού Άξονα εκπαίδευσαν περίπου 12.000 Ουκρανούς, στρατιώτες καριέρας ή νεοσύλλεκτους, οι οποίοι πήγαν στη Βρετανία για εκπαίδευση πεζικού. Προσθέστε σε αυτό και τους Ουκρανούς στρατιώτες, των οποίων η εκπαίδευση ξεκίνησε ένα μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, στη Γερμανία και την Πολωνία.

Από την πλευρά της, η Μεγάλη Βρετανία διεκδικεί την εκπαίδευση περισσότερων από 10.000 Ουκρανών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τον Boris Johnson τον Ιούνιο:
«Επιπλέον, η Βρετανία έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στη Βρετανία σε 10.000 νεοσύλλεκτους και προσωπικό του ουκρανικού στρατού, μια προσπάθεια που στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής αντίστασης στη ρωσική εισβολή. Η πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο από τον τότε πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ξεκίνησε με περισσότερους από 1.000 Βρετανούς στρατιώτες από την 11η Ταξιαρχία Βοήθειας Δυνάμεων Ασφαλείας, η οποία ειδικεύεται στην εκπαίδευση στο εξωτερικό. »
Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι άλλες χώρες όπως ο Καναδάς, η Δανία, η Φινλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και ακόμη και η Σουηδία έχουν προσχωρήσει σε αυτήν τη βρετανική πρωτοβουλία, καταλαβαίνουμε ότι αυτό που σεμνά αποκαλείται «σύγκρουση στην Ουκρανία» είναι παγκόσμιος πόλεμος, που έχει ήδη ξεκινήσει.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.