To 5o Δημοτικό Σχολείο Περαίας, άνοιξε – επιτέλους τις πύλες του για τους μικρούς μαθητές.

Σε ό, τι αφορά στη δική μας παράταξη είμαστε πολύ υπερήφανοι, γιατί επί της δικής μας Δημοτικής Διοίκησης έγινε η δημοπράτηση, (2017), ενώ η ανέγερση του με πολύ φροντίδα, με πολύ αγάπη και με μεγάλη ταχύτητα, σε δύο χρόνια, σχεδόν ολοκληρώθηκε.

Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα - κόσμημα που πέρασε κατόπιν από πολλά ...κύματα, εξαιτίας των παλινωδιών και των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων του σημερινού Δημάρχου. Το σχολείο – στολίδι της Περαίας, που δημοπρατήθηκε το 2017, παραδόθηκε σε λειτουργία το 2023!

Γιατί;

Τα έγγραφα που παρουσίασε ο κύριος Δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να «ευλογήσει» ατυχώς «τα γένια του», για το γεγονός ότι επιτέλους το σχολείο λειτουργεί, είναι άκρως αποκαλυπτικά.

Από αυτά προκύπτει ότι η περάτωση των εργασιών στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, έγινε τον Μάρτιο του 2021! Η Δημοτική Διοίκηση όφειλε πριν το δώσει σε λειτουργία , - όπως προβλέπεται-, να ζητήσει έλεγχο της κατασκευής από πιστοποιημένο ελεγκτή δόμησης.

Υπέβαλλε όμως το σχετικό αίτημα με καθυστέρηση 8 μηνών!!!

Γιατί καθυστέρησε τόσους μήνες;

Γιατί απέφυγε να κινηθεί άμεσα για την ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών;

Γιατί οι μαθητές ήταν αναγκασμένοι να φοιτούν μέχρι χτες, σε ένα ενοικιαζόμενο κτίριο που δεν διαθέτει τις σύγχρονες σχολικές αίθουσες και εγκαταστάσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου;

Γιατί συνέχιζε να πληρώνει περίπου 120.000 ευρώ το χρόνο σε ενοίκια; Ζητήσαμε εξηγήσεις ως παράταξη, αλλά σαφή και καθαρή απάντηση απέφυγε και πάλι να δώσει, όπως το συνηθίζει.

Πλέον όμως είναι σαφές. Εάν ζητούσε άμεσα δομικό έλεγχο, τον Μάρτιο του 2021, το 5ο Δημοτικό Σχολείο θα μπορούσε να λειτουργεί εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο!

Με δική του ευθύνη, το σχολείο παρέμενε κλειστό. Και αυτό δεν μπορεί να μην απασχολήσει τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών, που έφτασαν στο σημείο να καθαρίζουν εθελοντικά τις τελευταίες μέρες το νέο σχολείο, ώστε να μπουν μέσα οι μαθητές μια ώρα νωρίτερα.

Όπως οφείλει να απασχολήσει όλους μας, και τον ίδιο τον κύριο Δήμαρχο, ότι εξαιτίας του ζημιώθηκε το Ελληνικό κράτος με πάνω από 200.000 ευρώ, που πλήρωνε για ενοίκια τον τελευταίο 1,5 χρόνο στο μισθωμένο κτίριο.

Έχει ευθύνη απέναντι στους κατοίκους της Περαίας, τους πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά και απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.