Η εξουσία δεν είναι μέσο, είναι σκοπός.*


Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot@gmail.com)

*Εναλλακτικός τίτλος άρθρου : «Μαυροματάτσηδες και Τσαμασλάτσηδες».

Εκόντες –άκοντες λοιπόν διαβάζουμε τα πομπώδη άρθρα σου κ. Μαυρομάτη μιας και «προσπαθείς» (ματαίως βεβαίως πάντα) να μας πείσεις για κάτι. Και φυσικά το «κάτι», όσο στολισμένο κι’ αν φαίνεται, δεν είναι τίποτε άλλο από την «κάψα» σου για καινούργιο δημαρχιλίκι. Ε, τουλάχιστον δεν το κρύβεις….

Σου τονίσαμε πως η τακτική σου είναι μπανάλ, εύκολη, επιφανειακή και μυρίζει καμαρίλα. Είναι η ίδια που εφαρμόζει και ο Τσίπρας. Κατηγορεί χωρίς να προτείνει. Ενώ γράφεις ακατάπαυστα, το μόνο που δεν μας λες είναι ποια πρωτοβουλία ανέλαβες εσύ(!) και τι παρουσία είχες τα τελευταία χρόνια για να αλλάξεις το κλίμα ή τέλος πάντων να πει ο κόσμος πως σου αξίζει ένα ακόμα δημαρχιλίκι.

Ελπίζεις και πασχίζεις παντοιοτρόπως για ένα «come back»…γράφοντας! Και κάποιος αντλεί την εντύπωση από τα «άρθρα» σου, πως ο κόσμος έχασε πολλά (;!) που δεν (ξανα)ήσουν δήμαρχος !

Απ΄ ότι μας φανερώνουν τα γραπτά σου και οι παρωχημένες συνεντεύξεις σου σε κάτι κανάλια, κρίνεις τον εαυτό σου, από το τι πιστεύεις πως είσαι ικανός να κάνεις. Έλα όμως κ. Μαυρομάτη που ο κόσμος που ψηφίζει, θα σε κρίνει και πάλι από το τι έκανες ήδη !!! Και αφού δεν σε ψήφισε –μάλλον, αν όχι σίγουρα- σε βρήκε ελλιπή. Και εσένα και το έργο σου. Ίσως πάλι να θεωρείς πως ο κόσμος δεν έχει άλλους νταλγκάδες παρά να σε βλέπει στα μικροκάναλα. Έχεις βαλθεί με γραφήματα ως νεότευκτος, αργοπορημένος και σαφέστατα άπειρος ακόμη, μονόχνοτος -αν όχι παθιασμένος- βαρετός και επαναλαμβανόμενος «αρθρογράφος» να πείσεις τους δημότες, πως είσαι αναντικατάστατος. Και φυσικά «άσφαλτος» πάντα, όπως έλεγε και γνωστή λαϊκή αοιδός, εννοώντας «αλάνθαστος» … Αλήθεια, την γνώμη και την δυσαρέσκεια του κόσμου για σένα όμως, την λαμβάνεις υπ΄όψιν σου όταν γράφεις; Σου πέρασε από τον νου πως αυτά που εσύ θεωρείς αλήθειες, για κάποιους μπορεί να είναι εικασίες (ποτέ όμως ασυναρτησίες) ή απλώς δύσπεπτες αράδες χωρίς ουσία και πολλάκις χωρίς πρακτικό νόημα; Επιτέλους ποιος είναι ο πολιτικός σου ορίζοντας πέρα από το να κατηγορείς (δικαίως η αδίκως) τον κ. Τσαμασλή; Θα διαβάσουμε κάποτε κάτι ελάχιστο για τα σχέδιά σου; Κάτι έστω για το ποιες είναι οι καινοτομίες που ονειρεύεσαι, αφού σκοπεύεις διακαώς την επανεκλογή σου; Η θα γράφεις μέχρι τις εκλογές και ίσως παραπέρα μόνο για τον «ανίκανο» Τσαμασλή;


Και για να μην νομίζεις πως κάνουμε «καμάντζο» (τον θυμάσαι τον όρο ακόμη όταν παίζαμε ποδόσφαιρο ως παιδιά στην γειτονιά;) στον κ. Τσαμασλή, αναφερόμαστε οσονούπω λοιπόν και σ΄ αυτόν: Εσύ κ. Τσαμασλή πάλι, ποια πιστεύεις πως είναι η έξωθεν εικόνα σου εδώ και καιρό; Τι νομίζεις πως λέει ο κόσμος και για σένα, εκτός του ότι έκανες το αυτονόητο, το να καταφέρεις δηλαδή (επιτέλους !) να αντιμετωπίσεις με επιτυχία το χρόνιο πρόβλημα των σκουπιδιών; Πες μας, σου αρκεί αυτό; Βρέθηκε κανείς να σε επαινέσει για την κατάσταση των δρόμων π.χ., για αποφάσεις και στρατηγική που θα αναμόρφωναν πραγματικά τον Δήμο, για λήψη και ανάπτυξη πρωτοβουλιών, ενθάρρυνση και έμπνευση κατοίκων και εθελοντών για έναν δυναμικό από πολλές πλευρές Δήμο δίπλα στην Θεσσαλονίκη; Για μια αναβάθμιση και πανελλαδική σύσταση, προώθηση και ευρύτερη γνωριμία των τουριστικών δυνατοτήτων του Δήμου μας; Πέρασε μήπως από κοντά μας η δημιουργία πολιτιστικών ή αθλητικών π.χ. εκδηλώσεων που θα είχαν απήχηση, με την τοποθέτηση επιτέλους κατάλληλων, ικανών, αποφασιστικών, τολμηρών και προπάντων καλλιεργημένων ατόμων περί τα πολιτιστικά, και δεν το αντιληφθήκαμε; Ατόμων που όταν τους προτείνεις κάτι, δεν απαντούν με το στερεότυπο φοβικό «Να ρωτήσω τον δήμαρχο…»; Φευ! κ. Τσαμασλή. Απείχες από πολλά. Δεν είδαμε δυστυχώς κανένα εξαιρετικό, δυναμικό, ριζοσπαστικό, οργανωτικό πνεύμα. Με πιο απλά λόγια: ΚΑΙ εσύ δεν ήσουν ο «ουάου» δήμαρχος που θα άξιζε μακροπρόθεσμη μνεία απ΄ότι φαίνεται…

Η διοίκηση κύριοι δεν είναι τίτλοι, θεωρίες, ελπίδες, ανεδαφικές προτάσεις, ανώφελες αντιπαραθέσεις, αντιδικίες με ενίοτε άσκοπες και αναίτιες φωνασκίες, άπιαστα όνειρα ή πολλές και ανούσιες τζερτζελοκουβέντες στα δημοτικά συμβούλια. Είναι πράξεις και ορατά αποτελέσματα. Για τους δημότες. Και δεν τα είδαμε! Σε αμφότερες τις δημαρχιακές σας θητείες.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.