Τσιμεντοποίηση και αποκλεισμό των κατοίκων του Θερμαϊκού από το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας επιφυλάσσει ο δήμαρχος Θερμαϊκού για το εμβληματικό ακίνητο του δήμου μας.

Σε αγαστή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ ο Δήμαρχος “παραδίδει” στα ιδιωτικά συμφέροντα το ακίνητο-πνεύμονα του Δήμου μας και “βάζει το νερό στο αυλάκι” για τη μετατροπή του σε κατοικίες, μεζονέτες και εμπορικό κέντρο για έχοντες και κατέχοντες.

Με μία αυταρχική και αλαζονική λογική ο Δήμαρχος δεν μπαίνει καν στον κόπο να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να διατυπώσουν την άποψη τους για το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.

Έβαλε τη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου οι πολίτες, όπως και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, να μην μπορούν να παρευρεθούν αφού εργάζονται!

Το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας με τις μεθοδεύσεις του Δημάρχου οδεύει σε περιβαλλοντική καταστροφή, καθώς το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), που έχει δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο ακίνητο, οδηγεί στην οικοδόμηση όλης της έκτασης, καθώς προβλέπει την υλοποίηση ενός περίκλειστου χωριού. Στα 140 περίπου στρέμματα θα γίνουν κατοικίες και τουριστικά καταλύματα, ενώ προβλέπεται η ανάπτυξη εμπορικών καταστημάτων και χώρων εστίασης και αναψυχής, μόνο όμως για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αυτής της περιοχής.

Το μόνο κέρδος των δημοτών είναι η δυνατότητα ανέγερσης ενός σχολείου 300 μαθητών, ενώ η μόνη έκταση στην οποία δεν θα επιτρέπεται η δόμηση θα είναι από την επάνω πλευρά του δρόμου, σε μία έκταση 18 περίπου στρεμμάτων, όπου ούτως ή άλλως λόγω του δασικού χαρακτήρα δεν επιτρέπεται η δόμηση!

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού είναι ένα μοιραίο πρόσωπο, που γράφει στα “παλαιότερα των υποδημάτων του” την άποψη των κατοίκων της περιοχής και οδηγεί σε αφανισμό ένα ανεκτίμητο ακίνητο, από τα λίγα τέτοιας αξίας που βρίσκονται εντός του δήμου μας, ενώ θα έπρεπε να διεκδικήσει την απόδοσή του στην τοπική κοινωνία ή την αξιοποίησή του με περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς όρους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.