Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την τεράστια σημασία που έχει η εθελοντική αιμοδοσία.

Οι Δήμοι οργανώνουν ενημερωτικές καμπάνιες για την αξία της προσφοράς αίματος, δράσεις στα σχολεία, οργανώνουν αιμοδοσίες και πλέον έχουν δημιουργήσει δημοτικές τράπεζες αίματος.

Όλα αυτά με ένα και μοναδικό σκοπό.

Να στηρίξουν τους πολίτες τους, με την προσφορά του πολυτιμότερου αγαθού, στην πιο μεγάλη τους ανάγκη, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όλοι εκτός από το Δήμο Θερμαϊκού.

Για τη Δημοτική Διοίκηση και τον κύριο Δήμαρχο, αυτά είναι «ψιλά γράμματα».

Το απέδειξαν πρόσφατα όταν συμπολίτης μας, που είναι και εθελοντής αιμοδότης επί σειρά ετών, απευθύνθηκε στο Δήμο, ζητώντας μια (1) φιάλη αίματος, που ήταν απαραίτητη.

ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ!

Του είπαν ξερά να αποτανθεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», με το οποίο συμπράττει ο Δήμος στις αιμοδοσίες, για «να κάνει τη δουλειά του».

Οι έννοιες της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, της στήριξης του δοκιμαζόμενου, αξίες σύμφυτες με το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι άγνωστες σε αυτούς.

Ο συμπολίτης μας αναγκάστηκε να απευθυνθεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου, μήπως και από εκεί, ως συστηματικός εθελοντής αιμοδότης , καταφέρει να εξασφαλίσει την πολύτιμη γι’ αυτόν φιάλη αίματος.

Και εξαιτίας αυτού του τραγικού περιστατικού, αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, γιατί χρωστάει 50 φιάλες αίματος στο νοσοκομείο, είναι ενήμερη και δεν κάνει τίποτα για να τις αντικαταστήσει!

Μάλιστα το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου προχώρησε μόνο του, σε εθελοντική αιμοδοσία για να καλύψει τη μεγάλη αυτή έλλειψη. Χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα και τη Δημοτική Διοίκηση παντελώς απούσα.

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο των Διοικούντων!

Είναι απίστευτη, η παγερή αδιαφορία του κυρίου Δημάρχου, για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, εφόσον δεν τον αγγίζουν και δεν τον ...ξεβολεύουν.

Τα χαμόγελα δίπλα στους εθελοντές αιμοδότες, για τις απαιτήσεις του φωτογραφικού φακού, αποδεικνύονται υποκριτικά και ψεύτικα.

Πρέπει όμως να δώσει...λογαριασμό.

Τι έγιναν οι 50 φιάλες; Που και πως δόθηκαν;

O εθελοντής αιμοδότης, συμπολίτης μας, δεν είχε δικαίωμα σε μια από αυτές;

To καλοκαίρι που οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται, τι θα γίνει;

Η αναλγησία της διοίκησης, μάλλον θα συνεχίσει να κοιτάει αφ’ υψηλού...




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.