Σε καταγγελία προς τον εισαγγελέα Διαφθοράς για φωτογραφική προκήρυξη για την θέση του δικηγόρου στον δήμο Νεάπολης-Συκεών προχώρησε κάτοικος της περιοχής.

Ο Κ.Π ( τα στοιχεία του είναι στην διάθεση του aftodioikisi.gr) , ισχυρίζεται ότι σε διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών όχι μόνο δεν τηρήθηκαν τα νόμιμα αλλά έγινε και απόσυρση του πρώτου διαγωνισμού όταν ο Δήμος είδε ότι δεν θα μπορούσε να προσλάβει το συγκεκριμένο πρόσωπο. Γι’ αυτό το λόγο η δημοτική αρχή τροποποίησε τον διαγωνισμό για να “φωτογραφίσει” το συγκεκριμένο πρόσωπο που συνεργάζεται με τον δήμαρχο, όπως αναφέρει η ίδια στο βιογραφικό της σημείωμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, στον πρώτο διαγωνισμό που “στήθηκε” από τον δήμο η προκήρυξη ζητούσε ως τυπικά προσόντα:

-15 χρόνια δικηγορική προϋπηρεσία, να είναι ενεργός μέλος παρ’ Αρείω Πάγω, ξένες γλώσσες αλλά και να έχει ξανά εργαστεί σε ΟΤΑ μια προκήρυξη που θα είχε αρκετούς υποψηφίους.

Αυτό όμως άλλαξε στον δεύτερο διαγωνισμό με αριθμό Πρωτ. 24106/19-7-2021 από την στιγμή που τοποθετήθηκε ‘φωτογραφικά’ η προϋπόθεση να υπάρχει μεταπτυχιακό στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και αρκετά αλλά στοιχεία για να καταφέρει η στενή συνεργάτης του δημάρχου να τοποθετηθεί στην θέση.

Όπως είναι φυσικό η τοποθέτηση της έγινε κανονικά στην θέση που τις προσέφερε ο εδώ και 15χρόνια συνεργάτης δήμαρχος, όπως αναφέρει κ η ίδια στο βιογραφικό της.

Ο Κ.Π έχει κάνει όλα τα νόμιμα που θα μπορούσε να κάνει, έχει αποστείλει την καταγγελία τόσο στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας αλλά και στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει το παραμικρό όπως ανέφερε στην καταγγελία του στο aftodioikisi.gr.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.