Μετά από πολλές παλινωδίες, καθυστερήσεις και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, η Δημοτική Διοίκηση ανακοίνωσε επιτέλους ότι το νέο κτιριακό συγκρότημα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας θα λειτουργήσει την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Τις τελευταίες μέρες όμως έχει «ξεσπάσει καυγάς», μεταξύ συνεργατών του κυρίου Δημάρχου και ένθερμων υποστηρικτών του με γονείς και κηδεμόνες μαθητών που θα φοιτήσουν στο σχολείο, για τον καθαρισμό των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων.


Οι... φίλοι των Διοικούντων υποστηρίζουν ότι μισθωμένα από το Δήμο συνεργεία και δημοτικοί υπάλληλοι έχουν κάνει όλη τη δουλειά.

Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τους διαψεύδουν αφού καθημερινά εδώ και μέρες εργάζονται για την καθαριότητα του σχολείου.

Ο Δήμος είναι απών! Χάρη στην προσπάθεια γονέων και ελαχίστων υπαλλήλων ιδιωτικού συνεργείου, το σχολικό συγκρότημα καθαρίζεται. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους προσέφεραν εθελοντικά την εργασία και το χρόνο τους.

Αν και δεν είχαν καμία απολύτως υποχρέωση. Την ευθύνη και την υποχρέωση της καθαριότητας την έχει αποκλειστικά η Δημοτική Διοίκηση.

Ο κύριος Δήμαρχος που όρισε την ημερομηνία της έναρξης λειτουργίας της σχολικής μονάδας, δεν είναι ικανός, να μισθώσει εγκαίρως ούτε ένα συνεργείο καθαρισμού;

Αυτός που πληρώνει 7,5 εκ. ευρώ σε εργολάβους για την καθαριότητα του Δήμου, δεν μπορεί να ενδιαφερθεί με τον καθαρισμό ενός σχολείου;

Του ήταν πολύ δύσκολο να οργανώσει μια ομάδα δημοτικών υπαλλήλων;

Του ήταν τόσο δύσκολο να ορίσει κι έναν από τους συνεργάτες του για να επιβλέπει την όλη διαδικασία;

Ο κύριος Δήμαρχος που έχει «τάξει» ότι θα κάνει το Δήμο Θερμαϊκού...την Ελληνική Ριβιέρα, δεν μπορεί να κάνει το πιο απλό, να οργανώσει τον καθαρισμό ενός σχολείου;

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι είναι απών. Εάν παραστεί στην τελετή αγιασμού, θα έχουν ενδιαφέρον οι εξηγήσεις που θα δώσει στους εθελοντές γονείς και κηδεμόνες που οι συνεργάτες του, τους εμπαίζουν μπροστά στα μάτια τους.

Όπως θα έχουν ενδιαφέρον και οι εξηγήσεις που θα δώσει στους γονείς και κηδεμόνες που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εθελοντική προσφορά.

Πως θα δικαιολογήσει το γεγονός, ότι δεν κατάφερε εις πέρας ούτε αυτή την απλή διαδικασία του καθαρισμού μερικών αιθουσών;

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.