Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ συνδημότη,

Τον κ. Καψάλα δεν τον γνωρίζω προσωπικά ούτε και έχω συναντηθεί ποτέ μαζί του . Μαθαίνω όμως πως πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία .

Τούτο σημαίνει πως η κριτική που θα ασκήσω στον κ. Καψάλα δεν προέρχεται από προσωπικές διαφορές ή εμπάθεια προς το πρόσωπο του και αφορά αποκλειστικά και μόνο την πολιτική του (αυτοδιοικητική) συμπεριφορά.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα , οι συνδημότες μας έδωσαν την εντολή στον κ. Καψάλα να ασκεί έλεγχο στην διοίκηση και όχι να συμμετέχει σε αυτήν , αφού τον ενέταξε στην αντιπολίτευση της οποίας ο θεσμικός ρόλο είναι να ασκεί έλεγχο.

Ο κ. Καψάλας φυσικά , την εντολή αυτή την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων και δέχθηκε - για το συμφέρον του δήμου και των δημοτών - να γίνει αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ - ούτε καν πρόεδρος - κάτω από την μπότα του κ. Γιάννη Βογιατζή , ο οποίος έγινε πρόεδρος . Πλήρης έλεγχος δηλαδή .

Ο κ. Καψάλας είδε το τυρί αλλά δεν είδε τη φάκα . Προφανώς πίστευε πως μέσω αυτής της θέσης θα έκανε γνωριμίες με συνδημότες από άλλες κοινότητες του δήμου που θα του φαινόταν χρήσιμες στις επόμενες εκλογές .

Το ίδιο ακριβώς πίστευε και ο προκάτοχός του αλλά τελικά έπεσε έξω στους υπολογισμούς του , όπως θα πέσει και ο κ. Καψάλας.

Αυτή η καρέκλα απεδείχθη ηλεκτρική διότι όποιος κάθεται πάνω της παθαίνει ηλεκτροπληξία . Έναν εξυπηρετείς και μένει ικανοποιημένος αλλά πέντε είναι δυσαρεστημένοι , διότι , είτε δεν μπορείς να τους εξυπηρετήσεις , είτε έχουν παράλογες απαιτήσεις , είτε λόγω χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τη ΔΕΥΑΘ και δεν μπορείς να επιλύσεις όσο και αν το επιθυμείς κλπ , κλπ .

Το ότι η καρέκλα αυτή ήταν ηλεκτρική το γνώριζαν οι διοικούντες και γιαυτό του την πρότειναν .

Σήμερα, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό , ο κ. Καψάλας είναι εντεταλμένος σύμβουλος του Γραφείου Τεχνολογιών Πληροφορικής Επικοινωνιών και G.I.S , ΚΕΠ και υπηρεσιών Εσωτερικής Ανταπόκρισης . Δηλαδή , πάρε το αυγό και κούρευτο.

Ο κ. Καψάλας δεν αντελήφθη ότι έπεσε σε αγέλη αλεπούδων (παλιές καραβάνες στα αυτοδιοικητικά) , οι οποίες είχαν στόχο να του κατασπαράξουν όλες τις κότες (στελέχη και ψηφοφόρους) από το κοτέτσι . Έτσι εάν θελήσει να ξανακατέβει (όπως μαθαίνω) αφ' ενός μεν θα διαπιστώσει πως του λείπουν οι κότες (στελέχη) από το κοτέτσι και αφ' ετέρου το ποσοστό που πήρε στις προηγούμενες εκλογές είναι πολύ μακράν για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου . Αυτό σημαίνει πως δύσκολα θα βρει σοβαρά στελέχη για να επανδρώσει το ψηφοδέλτιό του.

Κατά την εκτίμηση μου ο κ. Καψάλας έχει μόνο δύο επιλογές πλέον . Είτε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του κ. Τσαμασλή είτε να αποχωρίσει από την αυτοδιοίκηση .

Εάν επιλέξει την πρώτη επιλογή , θα έχει να αντιμετωπίσει τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κ. Τσαμασλή τα οποία με την χρόνια ενασχόλησή τους με την αυτοδιοίκηση έχουν δημιουργήσει πολύ καλή και μεγάλη υποδομή (ψηφοφόρους) που θα είναι πολύ δύσκολο να τους υποσκελίσει . Και η πικρία της αποτυχίας μετά τα αποτελέσματα είναι πολύ μεγάλη και ταυτόχρονα θα πληγεί το κύρος του . Το πρώτο που θα πούνε οι δημότες είναι : αυτός δεν μπόρεσε να βγει σύμβουλος ήθελε να γίνει και δήμαρχος ; Γιαυτό θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά .

Θεωρώ ότι η δεύτερη επιλογή θα ήταν η καλύτερη.

Όπως αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ συνδημότη , ο κ. Καψάλας επέδειξε μια άνευ προηγουμένου πολιτική συμπεριφορά που μαρτυρά και καταδεικνύει την απειρία του στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση . Τέτοια απειρία δεν την συναντάμε ούτε σε νεοεισερχόμενο στην αυτοδιοίκηση .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.