του Δημήτρη Καπλάνη *

Για την ανάπτυξη ενός τόπου είναι απαραίτητη προϋπόθεση οι διοικούντες να γνωρίζουν βασικά πράγματα .
Ο κανόνας είναι ένας και απλός, << γνωρίζω που βρισκόμαστε , γνωρίζω που θέλουμε να πάμε και τέλος γνωρίζω πως θα πάμε>>.
Δυστυχώς ούτε ο νυν δήμαρχος, ούτε και οι ,πρώην δήμαρχος και πρώην αντιδήμαρχος , οι οποίοι φαίνεται να διεκδικούν τα ινία του δήμου τα γνωρίζουν όλα αυτά, δυστυχώς .
Από την ομιλία του δημάρχου και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στο αναπτυξιακό συνέδριο της Θεσσαλονίκης ……… απογοητεύτηκα ΚΑΙ ΠΑΛΙ .
Θεωρεί ανάπτυξη του δήμου μας, την κατασκευή ξενοδοχείου ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ( με ότι αυτό συνεπάγεται ) στο χώρο του κάμπινγκ της αγ Τριάδος ( νερό θα πίνουν από το υφάλμυρο της αγ. Τριάδος και ως εκεί θα πηγαίνουν από τον υπάρχοντα δρόμο ???).
Μας εξισώνει με την πόλη της Θεσσαλονίκης και με την Χαλκιδική σαν τουριστικούς προορισμούς .
Δηλώνει ικανοποιημένος για τον δρόμο Θεσσαλονίκης Mηχανιωνας , ούτε κουβέντα για την Επανομή και τις ακτές της , τα βάζει με όσους έχουν οικολογικές ευαισθησίες , ομολογεί ότι ενέκρινε την κατασκευή του διάδρομου 1028 με μπάζα ο οποίος καταστρέφει τις ακτές μας, θεωρεί, γιατί δεν ξέρει, ότι το ραντάρ που μας φόρτωσαν με την υποστήριξή του , στα κεφάλια μας , είναι για τις ομίχλες ενώ αυτό είναι εντοπισμού και για τις ομίχλες απαιτείται σύστημα I.L.S.
Στην ερώτηση μου αν υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή του ξενοδοχείου είπε πως αυτός ξέρει και συμφώνησε ότι το αλάθητο το έχει αυτός και ο ΠΑΠΑΣ.
Η δε μελέτη που έφερε προς ψήφιση, γράφει ότι στηρίχθηκε στον << στρατηγικό σχεδιασμό >> του δήμου τον οποίο μέχρι σήμερα καμία διοίκηση δεν συνέταξε.
Την δε απραξία του την χρεώνει στην γραφειοκρατία κι ας του έγινε μήνυση για απένταξη έργου ………..( δηλ. χάθηκαν τα λεφτά!!! ).
Δεν θέλει να ξέρει ότι αλλάξαν τα δεδομένα .
Δεν θέλει να θυμάται ότι κάποτε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση μας με την πόλη είχαμε 4 και πολλές φορές ακόμη περισσότερα καραβάκια.
Δεν θέλει να γίνει διεκδικητικός, ούτε προς την περιφέρεια ούτε προς την πολιτεία .
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ.


* ο Δημήτρης Καπλάνης είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θερμαϊκού


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.