Χρειάζεται μεγάλο θράσος και απόλυτη αδιαφορία για τα συμφέροντα του τόπου σου, για να κάνεις την απίστευτη κωλοτούμπα που έκανε ο κύριος Δήμαρχος Θερμαϊκού, σε ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και τους κατοίκους του, την αξιοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας.

«Ξεπουλάει» τις συμφωνίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να έχει ο Δήμος Θερμαϊκού σημαντικά οφέλη από την αξιοποίηση του κάμπινγκ.

Και δίνει τη συγκατάθεσή του σε ένα σχέδιο με πολλά «σκοτεινά» σημεία και ελάχιστα προνόμια για το Δήμο.

Το σχέδιο που επί της δικής μας Διοίκησης, αναγκάσαμε το ΤΑΙΠΕΔ να το πάρει πίσω. Αυτό που ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης είχε απορρίψει το 2013, επειδή έκρινε ότι αντιβαίνει στους όρους του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα θα ήταν αρνητικό. Τώρα, το ΤΑΙΠΕΔ το ξαναφέρνει με ακόμη πιο δυσμενείς όρους, αφού ο κύριος Δήμαρχος, λέει «ναι σε όλα», ακόμη και αν είναι εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Στην συνεδρίαση όπου το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου σχεδίου αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, η εισήγηση του ήταν μια μόνο πρόταση! Συμφώνησε σε όλα! Δεν είχε ούτε μια αντίρρηση, καμιά παρατήρηση.
Βρήκε το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ εξαιρετικό…

Ο ίδιος όμως στις (10/7/2014), ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης τότε, είχε υπερψηφίσει την απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είχε ταχθεί κατά της εκποίησης του κάμπινγκ και της καταστροφής αυτού του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής. Μάλιστα, τότε ο σημερινός δήμαρχος Θερμαϊκού, δήλωνε: “Εισηγούμαστε να μην ψηφίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους που ζητάει το ΤΑΙΠΕΔ, διότι τότε θα είμαστε ανακόλουθοι στην διεκδίκησή μας περί παραχώρησης των κάμπινγκ στους ΟΤΑ. Είναι πολιτική η απόφασή μας. Είναι αδύνατο να υποστηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο το σχέδιο αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ»!

Και κατέληξε σήμερα να «ξεπουλάει» τις αρχικές του απόψεις, την ψήφο του, αλλά πάνω από όλα, τα συμφέροντα του τόπου.

Γιατί αυτό το νέο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ:

Καταργεί κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους.

*Αναφέρεται σε αξιοποίηση 160 στρεμμάτων, όταν το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ αναφερόταν σε παραθαλάσσιο ακίνητο έκτασης 126,6 στρεμμάτων. Απορροφά το σύνολο του αδόμητου χώρου.

*Παραχωρεί στο Δήμο Θερμαϊκού τέσσερα (4) στρέμματα όλα κι όλα, για την ανέγερση ενός (1) σχολείου, ενώ στη συμφωνία που είχε καταλήξει η δική μας Διοίκηση με το ΤΑΙΠΕΔ, προβλεπόταν η ανέγερση τριών (3) σχολείων.

*Επί της δικής μας Διοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του, είχε ταχθεί υπέρ της τουριστικής αξιοποίησης των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του κάμπινγκ, με παράλληλη παραχώρηση στο Δήμο της χρήσης του αδόμητου χώρου στην υπόλοιπη έκταση. Μάλιστα στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέψαμε επιπλέον από τα σχολικά συγκροτήματα, τη δημιουργία χώρων πάρκινγκ και την αξιοποίηση του πρασίνου, ως χώρου συγκέντρωσης των πολιτών σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, σεισμοί κτλ. Υπήρχε συμφωνία με την προηγούμενη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

*Το «ναι» του κυρίου Δημάρχου επιτρέπει τώρα, την κατασκευή εξαώροφων ξενοδοχείων και παραθεριστικών πολυτελών κατοικιών. Δίπλα στην παραλία!

*Δεν υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας, για την προστιθέμενη αξία των παραθεριστικών κατοικιών στο σχέδιο αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ. Θα κατασκευαστούν σε έναν από τους ελάχιστους πράσινους χώρους που έχουν απομείνει στο Δήμο και θα πουληθούν σε ιδιώτες;

*Στο σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ που ανατρέψαμε το 2014, προβλεπόταν η κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου στην παραλιακή ζώνη του κάμπινγκ. Τώρα μιλούν απλώς για δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

*Δεν υπάρχει καμιά διευκρίνιση για το φορέα που θα αναλάβει τις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης.

*Δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο φορέα που θα αναλάβει τη συντήρηση του πρασίνου.

*Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την ήδη αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση στο οδικό δίκτυο, που θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο με τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ.

H «κωλοτούμπα» του κυρίου Δημάρχου, εγείρει πολλά ερωτήματα.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι δεν θα περάσουν ούτε τα δικά του…σχέδια, ούτε του ΤΑΙΠΕΔ.

«Δεσμευόμαστε ότι θα τα ανατρέψουμε», όπως ξεκαθάρισε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης μας Γ. Μαυρομάτης.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.