Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ δήλωσε ευθέως σε νέες δηλώσεις της ότι οι δυτικοί σύμμαχοι διεξάγουν πόλεμο κατά της Ρωσίας. Οι παρατηρήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) την Τρίτη, εν μέσω συζητήσεων σχετικά με την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.

Ενώ τα λόγια της Μπάερμποκ αγνοήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, αρκετοί ειδήμονες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσαν με ανησυχία ότι η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών μόλις κήρυξε ουσιαστικά πόλεμο στη Ρωσία.

Κατά ειρωνικό τρόπο, άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι προσπαθούν εδώ και καιρό να τονίσουν ότι η χώρα τους δεν είναι μέρος της σύγκρουσης, φοβούμενοι την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση.

Σε αντίθεση με αυτή την επίσημη στάση, η Μπάερμποκ είπε δυνατά τα χαμηλόφωνα και εισήγαγε τα σχόλια με τα εξής: "Και γι' αυτό έχω πει ήδη τις τελευταίες ημέρες - ναι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να υπερασπιστούμε την Ουκρανία. Ναι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα και για τα τανκς"

Και τότε υποστήριξε: "Αλλά το πιο σημαντικό και κρίσιμο είναι να το κάνουμε από κοινού και να μην κάνουμε το παιχνίδι των ευθυνών στην Ευρώπη, διότι διεξάγουμε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και όχι ο ένας εναντίον του άλλου"

Είναι ενδιαφέρον ότι τόσο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς όσο και η πρώην υπουργός Άμυνας του, η οποία παραιτήθηκε πρόσφατα, Κριστίν Λάμπρεχτ, έχουν θεωρηθεί αδύναμοι όσον αφορά τον εξοπλισμό της Ουκρανίας - δηλώνοντας επανειλημμένα ότι δεν επιθυμούν να εμπλακούν βαθύτερα στην πτυχή του πολέμου δι' αντιπροσώπων στη σύγκρουση. Αλλά τώρα φαίνεται ότι η πιο γερακίσια Μπέερμποκ είναι πρόθυμη να είναι πολύ πιο ανοιχτή με την πραγματικότητα των όσων συμβαίνουν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επιτέθηκε στα σχόλια, λέγοντας ότι πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη ότι οι δυτικοί σύμμαχοι σχεδίαζαν πόλεμο κατά της Ρωσίας από την αρχή. . .

"Αν το προσθέσουμε αυτό στις αποκαλύψεις της Μέρκελ ότι ενίσχυαν την Ουκρανία και δεν υπολόγιζαν τις συμφωνίες του Μινσκ, τότε μιλάμε για έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας που είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων. Μην πείτε αργότερα ότι δεν σας προειδοποιήσαμε", δήλωσε η Ζαχάροβα.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, τα πράγματα κινούνται γρήγορα. . .




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.