Γνωρίζοντας ότι οι μέρες του στην καρέκλα του Δημάρχου, τελειώνουν, ο κύριος Δήμαρχος Θερμαϊκού, με περισσή σπουδή βιάζεται να βάλει την υπογραφή του στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.

Και για να το πετύχει μετέρχεται όλες τις …κουτοπονηριές που μπορεί να σκεφτεί, ώστε να κάνει τη «δουλειά» του γρήγορα και ανώδυνα.

Η τελευταία, είναι η απόφαση του να συγκαλέσει, όπως είναι υποχρεωμένος, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.

Στις 12 το μεσημέρι μιας καθημερινής μέρας! Όταν όλοι βρίσκονται στις δουλειές τους!

Γιατί;
Μα φυσικά για να παραστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι δημοτικοί σύμβουλοι.

Και για να μην προλάβουν να ενημερωθούν οι πολίτες και κυρίως για να μην υπάρξουν νέες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από τους κατοίκους του Δήμου που διαφωνούν με την πώληση σε ιδιώτες, την ισοπέδωση του κάμπινγκ και την ανέγερση στη θέση του ξενοδοχείου και πολυτελών κατοικιών.

Θέλει να βάλει την υπογραφή του «σιωπηλά» και μαζί την ταφόπλακα στην αξιοποίηση ενός ακινήτου, όπου σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να έχει χειροπιαστά οφέλη ο Δήμος.

Ο κύριος Δήμαρχος που δήθεν νοιάζεται για το καλό του τόπου, τους δίνει το «πράσινο φως» για να βγάλουν από το συρτάρι τα αραχνιασμένα σχέδια που η δική μας Διοίκηση είχε καταφέρει να αποτρέψει.

Πιο συγκεκριμένα, επί της δικής μας Διοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του, είχε ταχθεί υπέρ της τουριστικής αξιοποίησης των σημερινών εγκαταστάσεων του κάμπινγκ από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και υπέρ της παραχώρησης στο Δήμο της χρήσης του αδόμητου χώρου στην έκταση του κάμπινγκ, που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πράσινους χώρους οι οποίοι έχουν απομείνει στο Δήμο. Μάλιστα στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είχαμε προβλέψει τη δημιουργία χώρων πάρκινγκ, σχολείου και τη συνάθροιση του κοινού σε αυτό το σημείο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από φυσικές καταστροφές.

Και το πιο σημαντικό είχαμε πετύχει να συμφωνήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σήμερα ο κύριος Δήμαρχος, λέει ναι στο γκρέμισμα του κάμπινγκ, ναι στην πώληση του ακινήτου των 167 στρεμμάτων σε ιδιώτες για την ανέγερση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και ο Δήμος δεν κερδίζει τίποτα.

Χάνει τη χρήση του αδόμητου χώρου αλλά και δομημένου για ανέγερση κοινωφελών εγκαταστάσεων και παίρνει μόνο αόριστες και θολές υποσχέσεις, ότι τάχα με το ξενοδοχείο και το παραθεριστικό χωριό θα αναβαθμιστούμε τουριστικά.
Με την εκ νέου λειτουργία ενός σύγχρονου και μοντέρνου κάμπινγκ δεν θα υπήρχαν οφέλη για το Δήμο;

Ποια σκοπιμότητα τον οδηγεί στην αλλαγή στάσης και γραμμής;

Και οι κύριοι Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του, που το 2014 ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά της τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ, πως συνυπογράφουν τώρα στα εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια του κυρίου Δημάρχου;

Κύριοι, μπορεί να βιάζεστε να κλείσετε το κορυφαίο θέμα του κάμπινγκ με συνοπτικές διαδικασίες , για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε, αλλά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού, δεν θα σας το επιτρέψουμε.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.