Σε όλους τους Δήμους ο απολογισμός έργου της Δημοτικής Διοίκησης γίνεται μια φορά, στο Δήμο Θερμαϊκού θα γίνει δύο φορές!

Ο κύριος Δήμαρχος θα υποχρεωθεί να παρουσιάσει για δεύτερη φορά τα πεπραγμένα του για το 2022, σε δημόσια συνεδρίαση, γιατί η πρώτη φορά δεν ήταν σύννομη.

Όχι μόνο προσπάθησε να «ξεχάσει» ότι, όπως προβλέπει η νομοθεσία, έπρεπε να δημοσιοποιήσει τον απολογισμό του έως τις 31 Ιανουαρίου 2023, αλλά και όταν αναγκάστηκε, εξαιτίας της κίνησης των νόμιμων διαδικασιών από τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης («Θερμαϊκός Νέα Πορεία», «Συμμετέχω Θερμαϊκός», «Θερμαϊκός Δράση Πολιτών», «Όλοι μαζί»),να δώσει στη δημοσιότητα τα μηδαμινά πεπραγμένα του, θέλησε να το κάνει με τον…δικό του τρόπο, αγνοώντας το γράμμα του νόμου.

Αδιαφορώντας επιδεικτικά ακόμη και για τις υποδείξεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας, μετά την προσφυγή της παράταξης μας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» και της παράταξης «Θερμαϊκός Δράση Πολιτών», για τις διαδικασίες και τις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος.

Ο απολογισμός - μπαλάκι του κυρίου Δημάρχου απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία βέβαια ο κύριος Δήμαρχος δεν τόλμησε να εμφανιστεί.

Κι αφού καταφέραμε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να υποχωρήσει από την πεισματική του επιμονή στην παράβαση του νόμου, πετύχαμε να κινηθούν οι διαδικασίες για τον απολογισμό με όλες τις σύννομες διαδικασίες.

Έτσι, με πρωτοβουλία πλέον των παρατάξεων της αντιπολίτευσης , ο κύριος Δήμαρχος, θα χρειαστεί να επαναλάβει τον απολογισμό του, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023.

Είναι ένα ακόμη δείγμα του αυταρχισμού και της αλαζονείας με τις οποίες πιστεύει ότι μπορεί να διοικεί ο κύριος Δήμαρχος.

Δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο, εάν δεν ευτέλιζε τον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό του απολογισμού, όπου ο εκάστοτε Δήμαρχος δίνει λογαριασμό στους πολίτες για όσα έχει κάνει και όσα δεν έχει κάνει.

Σε άλλους Δήμους, όπως το εφαρμόσαμε κι εμείς στην προηγούμενη θητεία μας, ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής, παρουσιάζεται σε μια κεντρική, εκδήλωση και στη συνέχεια γίνεται πλήρης και αναλυτική ενημέρωση των πολιτών σε ειδικές εκδηλώσεις σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Ο σημερινός Δήμαρχος Θερμαϊκού, κρύβεται από τους πολίτες. Φοβάται τις αντιδράσεις και την κριτική για την ανικανότητα και την απραξία του.

Το μόνο που κατάφερε είναι να γελοιοποιηθεί η Δημοτική Διοίκηση.

Μια Διοίκηση που δεν αξίζει στο Δήμο μας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.