Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης για να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τα σχέδια για την κατασκευή των πέντε (5) Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) και την εγκατάσταση είκοσι οκτώ (28) ανεμογεννητριών στις κορυφές της Οίτης.

Η Συντονιστική Επιτροπή εκτιμάει ότι η επιμονή των δύο εταιρειών για την συνέχιση των διαδικασιών και το στάδιο ωρίμανσης των αδειοδοτήσεων, σε συνδυασμό με την αδιαφορία των υπηρεσιών απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας, δημιουργούν ένα επικίνδυνα ανησυχητικό κλίμα. Επιμένουμε ότι το ζήτημα της προστασίας της Οίτης είναι κυρίως πολιτικό και έχει να κάνει με τις ευθύνες της πολιτείας (κυβέρνηση, βουλευτές, αυτοδιοίκηση, θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς).

Θεωρούμε ότι οι δικές μας ανησυχίες και αγωνίες πρέπει να γίνουν ανησυχίες και αγωνίες όλης της τοπικής κοινωνίας. Αποφασίσαμε να εντείνουμε τις προσπάθειες ενημέρωσης τόσο των αρμοδίων όσο και των πολιτών και να θέσουμε μια φορά ακόμα το ερώτημα προς τους υποψήφιους βουλευτές και τα κόμματα, μπροστά και στις εκλογές του Απριλίου:

Τι θέλετε από την Οίτη;

Γι’ αυτό αποφασίσαμε:Την πραγματοποίηση ημερίδας στην Λαμία με θέμα: "Αιολικοί σταθμοί στην Οίτη – απειλές στο οικοσύστημα και την ήπια ανάπτυξη της περιοχής"
Την πραγματοποίηση Ορειβατικής Συνάντησης - Πορείας Αλληλεγγύης στην Οίτη
Την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου
Την ανάρτηση πανό
Την παρουσία της Συντονιστικής στους δρόμους της Λαμίας με τραπεζάκι για ενημέρωση και συζήτηση

Καλούμε τους συνδημότες μας και όλους τους φίλους της Οίτης σε εγρήγορση και αποφασιστική συσπείρωση γύρω από το αίτημα:

ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ!

Λαμία, 1.2.2023

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.