Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Όλοι μας , ούτε λίγο ούτε πολύ , έχουμε ακούσει ιστορίες αλλά γνωρίζουμε και περιπτώσεις

όπου κάποιοι άνθρωποι αγωνίσθηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν κάποιες περιουσίες για να βελτιώσουν τη ζωή των παιδιών τους και αυτά αντί να σεβαστούν τον κόπο και τις θυσίες των γονιών τους και να αυξήσουν αυτά που βρήκαν κάνοντας σωστή διαχείριση των οικονομικών τους προβαίνουν στην κατασπατάλησή τους .

Η σημερινή δημοτική αρχή είναι ένα ακριβές αντίγραφο της παραπάνω περίπτωσης στο χώρο της αυτοδιοίκησης .

Είναι η μόνη δημοτική αρχή , από ιδρύσεως του νόμου Καλλικράτη , η οποία χωρίς να ρίξει μία σταγόνα ιδρώτα , μόνο εισπράττει , δρέποντας έτσι τους καρπούς από τους αγώνες και τους κόπους των προηγούμενων δημάρχων (Καποδιστριακούς και Καλλικρατικούς ) . Και παρά τις επιπλέον εισπράξεις δεν είδαμε να κάνει έργα που θα συνέβαλαν στην ανάπτυξη του τόπου . Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι , δεν είδαμε ούτε μία μελέτη δική της ώστε να ελπίζουμε πως την επόμενη τετραετία θα γίνει κάτι . Απεναντίας βλέπουμε να χάνονται έτοιμες μελέτες , ενταγμένες σε προγράμματα και έτοιμες προς υλοποίηση , είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα και απ' ότι δείχνουν τα πράγματα πρόκειται να χαθούν κι άλλες 

Οι επιπλέον αυτές εισπράξεις , σύμφωνα με καταγγελίες του κ. Μαυρομάτη σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς , κατασπαταλώνται από δω κι από κει ήτοι σε μουσικές φιέστες ρωμαϊκού τύπου , αγορά επίπλων ( από Ιωάννινα παρακαλώ !!! , χάθηκε κοτζάμ Θεσσαλονίκη, κοτζάμ συμπρωτεύουσα . Δεν έχει φαίνεται έπιπλα .) , αναθέσεις έργων με μικρές έως μηδαμινές εκπτώσεις κλπ , κλπ .

- Εισπράττει τέλη σύνδεσης και χρήσης από το αποχετευτικό δίκτυο της Επανομής . Τέσσερεις δήμαρχοι ( Γραμμένος , Οικονομίδης , Αλεξανδρής , Μαυρομάτης ) έτρεξαν - άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο - για να ολοκληρωθεί το έργο μέσα στα χρονικά περιθώρια που είχαν ορισθεί , μια και το έργο χρηματοδοτείτο από το ταμείο συνοχής ( Ευρωπαϊκό πρόγραμμα) και κινδύνευε να χαθεί . Σήμερα το έργο αυτό ανήκει στο δήμο Θερμαϊκού και τα όποια έσοδα μπαίνουν στο ταμείο του δήμου και τα διαχειρίζεται η εκάστοτε διοίκηση . Η πρώτη διοίκηση που καρπώνεται τα έσοδα αυτά είναι η σημερινή .

- Εισπράττει από τα επιπλέον δηλωθέντα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών .

Η πολιτεία θέλοντας να αυξήσει τα έσοδα της από τα ακίνητα και να έχει πλήρη εικόνα των ακινήτων , θέσπισε τον εν λόγω νόμο όπου ταυτόχρονα ευνοούνται και οι δήμοι αφού εισπράττουν το τέλος ακίνητης περιουσίας αλλά και επιπλέον δημοτικά τέλη λόγω αύξησης των τετραγωνικών μέτρων . Η πρώτη διοίκηση που καρπώνεται τα έσοδα αυτά είναι η σημερινή.

- Εισπράττει , ουσιαστικά , από το έργο των LED αφού δεν πληρώνει τα ποσά που πλήρωνε παλαιότερα στη ΔΕΗ αλλά παραμένουν στο ταμείο του δήμου .

Ένα έργο που πολέμησε λυσσαλέα για να μην υλοποιηθεί καταγγέλλοντας την πρώην διοίκηση στην αποκεντρωμένη περιφέρεια και το ελεγκτικό συνέδριο . Η πρώτη διοίκηση που καρπώνεται τα έσοδα αυτά είναι η σημερινή .

Για όλα τα παραπάνω ποτέ δεν ενημέρωσε επίσημα και με στοιχεία τους δημότες για τα συνολικά ποσά που εισρέουν στο ταμείο του δήμου , δείχνοντας μ' αυτή τους τη στάση ασέβεια και απαξίωση προς τους δημότες . Ότι μαθαίνουμε , το μαθαίνουμε από τον κ. Μαυρομάτη μετά από δημοσιεύματά μας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.