Επανερχόμαστε στα κτιριακά προβλήματα του Α ́Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας, γιατί πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενη ανάρτηση μας, εξαιτίας της ανικανότητας της σημερινής Δημοτικής Διοίκησης, χάθηκε κονδύλι 31.500 ευρώ, που είχε εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο για τις απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις, με αποτέλεσμα οι εργασίες να σταματήσουν πριν καλά – καλά αρχίσουν τον περασμένο Ιούλιο.

Η κατάσταση όμως του κτιρίου που στεγάζει το Α ́Λιμενικό Τμήμα είναι τραγική και πλέον εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των υπηρετούντων, αλλά και όσων εισέρχονται σε αυτό.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας και υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γ.Μαυρομάτης, που βρέθηκε πρόσφατα εκεί, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τα προβλήματα.

Οι διαβρώσεις στην τοιχοποιία είναι εκτεταμένες, ενώ σε πολλά σημεία του φέροντα οργανισμού του κτιρίου έχει αποκολληθεί το σκυρόδεμα και είναι εμφανή τα σιδερένια υποστυλώματα!

Είναι μια εικόνα που θα έπρεπε να παραπέμπει σε ένα κτίριο που δεν χρησιμοποιείται, παρατημένο και παραμελημένο από χρόνια.

Δυστυχώς, όμως πρόκειται για κτίριο που στεγάζει μια νευραλγική δημόσια υπηρεσία για τον τόπο μας, που φιλοξενεί εργαζόμενους, ενώ καθημερινά δέχεται δεκάδες πολίτες.

Παρόλα αυτά ο κύριος Δήμαρχος παραμένει απαθής και αδιάφορος.

Αν και γνωρίζει τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα του Λιμενικού Τμήματος.

Εκτός κι αν…κρύβει τα επανειλλημμένα αιτήματα για συνδρομή στην αποκατάσταση των ζημιών, στο συρτάρι του, χωρίς καν να τα διαβάσει. Και μόνο το γεγονός ότι το Α’ Λ/Τ Ν. Μηχανιώνας, ιδρύθηκε το 1972 ως το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, είναι ένας σημαντικός λόγος για να επιδείξει οποιαδήποτε Δημοτική Διοίκηση το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Πόσω μάλλον που αποτελεί υπηρεσία ζωτικής σημασίας για τη διαφύλαξη της ομαλότητας στις θαλάσσιες περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού, ενός Δήμου με το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο μέσης αλιείας (μηχανότρατες) της Ελλάδος.

Και σε αυτή την περίπτωση, ο κύριος Δήμαρχος αποδεικνύει ότι δεν είναι άξιος της εμπιστοσύνης των πολιτών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.