Είμαι ο τελευταίος που θα ήταν διατεθειμένος να υπερασπιστεί βουλευτή του ξεφτιλισμένου μνημονιακού μπλοκ, είτε της ΝΔ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αλλά η βιασύνη με την οποία αντέδρασε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποβάλλοντας τον Παύλο Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος αλλά και η πρωτοφανής ταχύτατη αντίδραση της εισαγγελίας πρωτοδικών που ήλθαν ως απάντηση στην ατυχέστατη πράγματι ανάρτηση του ιδιόρρυθμου βουλευτή (που εμπεριέχει πολλά σημεία στα οποία θα μπορούσα να συμφωνήσω) νομίζω πως μάλλον αποτελούν το πρώτο σκαλοπάτι για την κοινή διακυβέρνηση των διαπλεκόμενων μνημονιακών κομάτων την επόμενη των προσεχών εκλογών.

Δεν με εκπλήσει πλέον τίποτα.Αφού είδαμε την βίαια μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ την επομένη του ιστορικού δημοψηφίσματος και την εξοργιστική αλλοίωση της ψήφου του ελληνικού λαού (προφανώς καθ'υπόδειξη) γιατί να μην υποθέσω πως η απομάκρυνση του Πολάκη να είναι (ακόντος ή εκόντος του ιδίου) ένας απειροελάχιστος όρος για μια μετέπειτα συγκυβέρνηση των δύο ή και τριών μνημονιακών κομμάτων;

Ας δούμε τί είπε στην ανάρτησή του ο Χανιώτης βουλευτής που εξόργισαν Δεξιούς, Πασόκους, Δικαστές και Δημοσιοκάφρους και οδήγησαν στην απόφαση για απένταξή του από την εκλογική υποψηφιότητα και ίσως προσεχώς  την απώλεια της ομόσταυλης ιδιότητας του συριζαίου με ανακοίνωση διαγραφής του.


ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4)
Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!
Νομιζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..
-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!
-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.
-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή ,ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!
-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τραπεζες ,με καταργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικων !
Καταργηση πτωχευτικού Μητσοτακη,νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ
Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ οπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!

Η ανώνυμη και άτυπη θέση του Σύριζα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει, επίσης, αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας.

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Η εσπευσμένη παρέμβαση της Εισαγγελίας

Aυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. Η παρέμβαση έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Ελένη Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Η εισαγγελική παρέμβαση καταλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον η προαναφερθείσα ανάρτηση Πολάκη, για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω. Στις αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπήρξαν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ στην ανάρτησή του ο βουλευτής αναφερόταν ονομαστικά και σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.


Απάντηση Πολάκη μετά τις  ανώνυμες "απειλές" του Σύριζα

Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή .
Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο ….
Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά.
Εκει θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο !



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.