Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας στον Δήμο Θερμαϊκού δούλεψαν απέναντι στον άπειρο πόνο και καταστροφή που βιώνουν οι πληγείσες χώρες από τον εγκέλαδο.
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θερμαϊκού απευθύνει έκκληση σε όλους μας για την ουσιαστική στήριξή μας στους σεισμοπλήκτους σε Τουρκία και Συρία που ήδη μετρούν περισσότερα από 9.000 θύματα και εκατομμύρια συνανθρώπους μας στο ύπαιθρο κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες (πολικές θερμοκρασίες και έλλειψη των στοιχειωδών, ρούχων, τροφίμων κλπ). Μάλιστα ακόμα πιο σκληρή πραγματικότητα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Συρίας δεδομένου ότι ΕΕ και ΗΠΑ λόγω κυρώσεων που είχαν επιβάλλει απαγορεύουν την διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Δαμασκού.
Επιβάλλεται λοιπόν να βοηθήσουμε έστω κι από το υστέρημά μας όλοι τους δύστυχους γείτονές μας.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Θερμαϊκού με λεπτομέρειες για τα είδη που χρειάζονται και τον τόπο και τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωσή τους:

Εκφράζοντας την βαθιά μας θλίψη για την τραγωδία των σεισμόπληκτων συνανθρώπων μας σε Τουρκία και Συρία και θέλοντας να προσφέρουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας, καθώς οι Έλληνες έχουμε γνωρίσει τραγωδίες και καταστροφές, θα συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του σεισμού και συγκεκριμένα :

κουβέρτες

γάλα σε σκόνη

πάνες

απορρυπαντικά ρούχων

φαρμακευτικό υλικό (ορούς, γάζες, επιδέσμους κτλ)

είδη ατομικής υγιεινής.


Παρακαλούμε θερμά να μείνουμε πιστοί στη λίστα των προτεινόμενων ειδών.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού, να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια δείχνοντας την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους.

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά ανά σχολική μονάδα και μέχρι την Τετάρτη 15 Φλεβάρη. Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν την Τετάρτη το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από όπου την επόμενη μέρα θα αναχωρήσει αποστολή των φορέων για τις πληγείσες περιοχές.

Τα παραπάνω είδη θα μπορούσαν να συνοδεύονται με μια ζωγραφιά των μαθητών μας, εκφράζοντας έτσι την συμπαράσταση τους στα παιδιά των πληγέντων χωρών σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973748525, 6937474040


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.