Στα χαρτιά παραμένει εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια το πρόγραμμα δημιουργίας «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου» (OpenMall) στην Περαία, κινδυνεύοντας να στερήσει από την περιοχή άλλη μία ευκαιρία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού. Την ίδια ώρα, στους περισσότερους δήμους που εντάχθηκαν στο ίδιο πρόγραμμα, έχουν προ πολλού ξεκινήσει οι πραγματικές εργασίες!

 

Τέσσερα χρόνια απραξίας και καθυστερήσεων από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, που έχουν οδηγήσει το έργο σε τέλμα και σε σοβαρό κίνδυνο να χαθεί! Ήδη το πρότζεκτ άρχισε να «ξηλώνεται»!

Ο εργολάβος ενός υποέργου του OpenMall, αυτού της δημιουργίας δημοτικού χώρου στάθμευσης στη θέση «Κοχύλι» ζήτησε τη διάλυση της σύμβασης, λίγους μήνες μετά την υπογραφή της, καθώς η μελέτη του δήμου για την χρηματοδότησή του ήταν λανθασμένη! 

 

Την ίδια στιγμή ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2023. Σε λιγότερο δηλαδή από εννέα μήνες από σήμερα και ακόμα δεν έχουμε υπογράψει σύμβαση για κανένα από τα υποέργα (!) και ενώ η αποδοχή της ένταξης μας στο πρόγραμμα έγινε από το 2020!

 

Ένα έργο, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, που θα έδινε άλλη πνοή στους εμπορικούς δρόμους της Περαίας, που θα τόνωνε την εμπορική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, μένει ακόμα στο συρτάρι. Και η ΕΥΘΥΝΗ, για άλλη μία φορά, ανήκει στη διοίκηση του δήμου.

 

Οι πολίτες της Περαίας δικαιούνται κάτι καλύτερο από τα κούφια λόγια και τις μηδενικές πράξεις και αυτό η παράταξη μας δεσμεύεται ότι θα το αλλάξει.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Κατεβαίνει ο τζέκος για υποψήφιος δήμαρχος; Δεν το ήξερα. Καλά που είδα την αφίσα του ! Δαγκωτό στον τζέκο! Τζέ-κος-τζέ-κος-τζέ-κος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.