Στη Βιολογία υπάρχει μια αρχή ("ομοιόσταση" την ονομάζουν) που λέει ότι κάθε ζωντανός οργανισμός έχει στη διάθεσή του δυνάμεις έτοιμες, όταν κλονίζεται η ισορροπία του, να εργαστούν για να την αποκαταστήσουν το γρηγορότερο.
Για το φανέρωμα αυτών των προσωπικών δυνάμεων σε όλες τις φωτοσκιάσεις της ζωής μου, νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γιατί με την εργασία τους κατάφεραν να ακουμπίσουν την ψυχή μου σε ό,τι τα μάτια μου έβλεπαν και βλέπουν.
Την ίδια ευγνωμοσύνη αισθάνομαι και για τις αντίστοιχες δυνάμεις που υπάρχουν στην κοινωνία μας και δρουν όταν η ισορροπία αυτής (της κοινωνίας) απειλείται. 

Μια τέτοια δύναμη είναι η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται μια από τις φωτεινότερες μορφές της νεώτερης ιστορίας, η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. Μια δύναμη που δρα και συμπορεύεται με κινήματα με κύριο στόχο να καταφέρουμε επιτέλους να γίνουμε νοικοκυραίοι στον τόπο μας. Να καταφέρουμε να φτιάξουμε με τη δική μας δράση και μέσα από τη δική μας ιστορία κοινωνικούς θεσμούς και όργανα που να εγγυώνται και να εξασφαλίζουν την ποιότητα της ζωής μας και της ελευθερίας μας.

Για εμένα λοιπόν η σύμΠΛΕΥΣΗ με αυτή την δύναμη αποτελεί μια αυτονόητη πράξη ευθύνης, μια αυτονόητη πράξη ζωής.
Μιας ζωής που πιστεύει στην έμπρακτη δράση προτάσσοντας το συλλογικό συμφέρον με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, θεωρώντας ως σκοπό ηθικής συμπεριφοράς την αρχή του ενδιαφέροντος για τον άλλο, τον αδύναμο, τον ευάλωτο συμπολίτη μας.
Μιας ζωής που το παράδειγμα μιας άλλης ΖΩΗΣ και το κοινο(και έξω)βουλευτικό της έργο γίνεται πρότυπο καθαρότητας εμπνέοντάς με βαθειά.



Χρήστος Ιβάνοβιτς
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.