του Μιχάλη Χουρδάκη *


Μετά από έντονη περίσκεψη και αφού αρχικώς είχα αποφασίσει να μην είμαιυποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές της 21ηςΜαΐου, κατάλαβα πως η συμμετοχήμου σε αυτές στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου αποτελεί μονόδρομο.
Μονόδρομο για μένα, αλλά και για όσα πιστεύω ως επιστήμονας, γονέας και ενεργός πολίτης. Ειδικά δε, μετά την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, κατέστη καισεμένα πασιφανές πως οφείλω (τουλάχιστον να προσπαθήσω) να γίνω η αλλαγή που οραματίζομαι.
Σχετικά πρόσφατα, σε συζήτηση στη διάρκεια ενός οικογενειακού γεύματος, ο γιος μου αναρωτήθηκε «μα καλά, τί σου αρέσει στην Ελλάδα, αφού σχεδόν για όλα παραπονιέσαι». Πιστεύω, ότι όπως μάλλον και οι περισσότεροι, αν μας ζητηθεί νααναφερθούμε αυθόρμητα στις σκέψεις μας για αυτήν τη χώρα και την αλληλεπίδραση που έχουμε με τις υπηρεσίες της, πρώτα θα σκεφτούμε όλα εκείνα που μας ταλαιπωρούν και σε δεύτερο χρόνο όσα μας προσφέρουν χαρά και ευεξία.
Είναι πραγματικά λυπηρό, που ενώ υπάρχουν οι προοπτικές, οι τρόποι και τα εργαλεία για να προκόψουμε ως χώρα, διαχρονικά η πολιτική ηγεσία, όχι μόνο δεν τα αξιοποιεί στο μέγιστο, αλλά περισσότερο νοιάζεται για τα μικρά, τα δευτερεύοντα, τα κοντόφθαλμα και αυτά που ωφελούν τους «ημέτερους». 

Είναι εξοργιστική η διαπίστωση πως η Ελλάδα έχει αυξημένους δείκτες διαφθοράς, δημοσιογραφικής παραπληροφόρησης και προσπάθειας χειραγώγησης της δικαιοσύνης. Αυτά προκαλούν, αλλά και συντηρούνται από, την παρατηρούμενη εικόνα σήψης και ηθικής κατάπτωσης, ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό κραυγαλέας αχρηστίας και αδυναμίας λειτουργίας σε πολλούς τομείς της πολιτικής ζωής και της δημόσιας διοίκησης. Μεταξύ των αρνητικών αποτελεσμάτων των παραπάνω, είναι τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από τη φτωχοποίηση σημαντικού αριθμού των συμπολιτών μας, τόσο μέσω της εργασιακής επισφάλειας,των κόκκινων δανείων, χωρίς να υποτιμάται και η αυξανόμενη επισιτιστική ανασφάλεια ή επιπτώσεις στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Είναι απορίας άξιο (ή μήπως απλώς γίνεται συνειδητά;), που στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο οι «δεσπόζουσες» δυνάμεις (κόμματα και ΜΜΕ) αναλώνονταιστην ανακύκλωση λάσπης και κατηγοριών που υποβιβάζουν τον πολιτικό λόγο και απαξιώνουν την πολιτική, σκέψη και πράξη. Παρόλη τη συνεχιζόμενη αύξηση του δημόσιου χρέους, και την αρνητική πρωτιά στην Ε.Ε. σε πληθώρα οικονομοτεχνικών δεικτών (π.χ. 1οι σε ποσοστό ανεργίας νέων, 1οι σε αδυναμία ανταπόκρισης σε πάγιους μηνιαίους λογαριασμούς, αλλά και δόσεις ή ενοίκιο κατοικίας, 3οι στο ποσοστό φτώχειας, κ.λπ.), τον προκλητικό και αδικαιολόγητο πλουτισμό σημαντικού μέρους των πολιτικών προσώπων, και την αδιαμφισβήτητη οικονομική και πνευματική φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, γίνεται προσπάθεια να μην ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για τα πραγματικά προβλήματα και τις πιθανές λύσεις, αλλά να παραμείνουν σε ύπνωση παρακολουθώντας τον προεκλογικό αγώνα με όρους τηλεπαιχνιδιού.
Η συστράτευση όλων μας με την Πλεύση Ελευθερίας, ενισχύει τη διαφάνεια, διασφαλίζει την ειλικρινή προσπάθεια για τα δικαιώματα του ελληνικού λαού και όχι των ελάχιστων, ενδυναμώνει τη φωνή των καθημερινών ανθρώπων που αναζητούν κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα ευκαιριών, αξιοκρατία, λειτουργικότητα, κοινωνικό κράτος δικαίου, αποτελεσματικότητα και σεβασμό σε όλες της εκφάνσεις της δημόσιας ζωής.

«Πλεύση Ελευθερίας» στη Βουλή σημαίνει αληθινή και ζωντανή αντιπολίτευση, με πρωτοβουλίες, προτάσεις και συνεχή θετική και μαχητική παρουσία. Η ενίσχυση από όλους εμάς της Πλεύσης Ελευθερίας, αποτελεί ενίσχυση ενάντια στις αναθεωρητικές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μετά την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, τις διαρκείς και αναίτιες υποχωρήσεις στο σύνολο σχεδόντων εθνικών μας θεμάτων, ετοιμάζονται να «αναθεωρήσουν» και το Αιγαίο.

Όλες και όλοι στην Πλεύση Ελευθερίας, επιθυμούμε το προφανές: το καλό της πατρίδας μας, το καλό της Ελλάδας! Και αυτό δεν μπορεί να μην είναι καλό και για τους πολίτες της χώρας.


* Μιχάλης Χουρδάκης
Υποψήφιος Βουλευτής Α ́ Θεσσαλονίκης
Αναπλ.ΚαθηγητήςΤμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.