Η Ομάδα Θεάτρου του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Μηχανιώνας, παρουσιάζει την αγαπημένη σε όλους κωμωδία των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου, «Ο Μπακαλόγατος» ή «Της Κακομοίρας».

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 – Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 – 21:00

Η θεατρική μας ομάδα, δραστηριοποιείται εδώ και λίγους μήνες, από τα Χριστούγεννα του περασμένου έτους. Πρόκειται για μία ιδέα που είχαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες, η κυρία Δήμητρα Μπέζα και η κυρία Νικολέτα Δημητρίου, σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου μας, τον κύριο Χρήστο Γεροβασιλείου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Μετά από μία μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο «ΚΑΠΠΑ 2000» με την παράσταση «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», βασισμένη στην νουβέλα του Καρόλου Ντίκενς, η ομάδα μας συνέχισε με μεράκι και πολύ αγάπη την δράση της και βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζει το δεύτερο θεατρικό της εγχείρημα, τον «Μπακαλόγατο», για την πρεμιέρα του οποίου τα εισιτήρια ήδη εξαντλήθηκαν.

Τα μέλη της ομάδας συνεργάζονται με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος και μέσα σε ένα πολύ χαρούμενο κλίμα, δημιουργείται αυτή ακριβώς η μοναδική σχέση μεταξύ τους, γεγονός που αποτελεί τον κύριο παράγοντα της επιτυχίας τους. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη του συνεργατικού πνεύματος, καθώς και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών στον κλάδο των καλλιτεχνικών. Ακόμη η επιλογή του συγκεκριμένου έργου, στοχεύει στην εξοικείωση των νέων με την κουλτούρα του ελληνικού κινηματογράφου του περασμένου αιώνα.

Λίγα λόγια για το έργο…

«Ο Μπακαλόγατος» ή «Της Κακομοίρας» είναι μία μεγάλη θεατρική επιτυχία των Γιώργου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, η οποία μεταφέρθηκε αργότερα, το 1963, στο πανί του σινεμά σε σκηνοθεσία του γνωστού σε όλους σκηνοθέτη, Ντίνου Κατσουρίδη, ο οποίος μάλιστα διασκεύασε το έργο σε μόνο έξι σελίδες. Οι αξέχαστες ερμηνείες και ατάκες των ηθοποιών, σε συνδυασμό με το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού οδηγούν σε απίστευτες στιγμές γέλιου που σίγουρα θα μείνουν αναλλοίωτες ανά τα χρόνια.
Στην θεατρική μας παράσταση πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):
Βογιατζή Μαριάνθη
Γουστέρης Θεόφιλος
Γκάρος Ευστάθιος
Καραμανλής Ιωάννης
Καρανικόλα Ευφροσύνη
Καρατζά Ζωή
Καρράς Αντώνης
Κίντερλης Παναγιώτης
Μαραγκός Γιάννης
Ντάνης Ευριπίδης
Σαμαράς Χρήστος
Τσόνια Ευρώπη
Τσορτανίδης Κωνσταντίνος

Εκ μέρους του σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της ομάδας μας ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο για την στήριξη του σε κάθε μας βήμα. Είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.