Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητοί συνδημότες ,

Ο κ. δήμαρχος στη συνέντευξή του στον κ. Ιβάνοβιτς στις 6-3-2023 μας εξήγγειλε πομπωδώς πως κατάφερε να κάνει ΜΑΡΙΝΑ , βίντεο το οποίο σας παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο << Μύθος οι ικανότητες Τσαμασλή >> , τι στιγμή που ούτε η Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσε να κάνει .

Σερφάροντας όμως , τόσο στο fb όσο και στο διαδίκτυο , όλως τυχαία , πέσαμε πάνω σε δημοσιεύματα που μας προκάλεσαν τρομερή εντύπωση , όπως θα προκαλέσουν και σ' εσάς , διότι διαβάζοντάς τα διαπιστώνουμε πως άλλα εξαγγέλλουν σ' εμάς τους δημότες οι διοικούντες και άλλα γίνονται στην πραγματικότητα .


Στις 4-2-2023 , ο αναπληρωτής δημάρχου ( αντ' αυτού ) και αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Κούτουκας , στο προφίλ του στο fb , γράφει μεταξύ άλλων : << Σήμερα με τη χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Ν. Μηχανιώνα ,...................κλπ >> .

Όμως στη συνέντευξη που δίνει ο κ. δήμαρχος στον κ. Ιβάνοβιτς στις 6-3-2023 , δηλαδή ένα μήνα μετά , εξήγγειλε την κατασκευή ΜΑΡΙΝΑΣ .

Σε δημοσίευμα του makthes.gr ( Μακεδονία ) στις 7-4-2023 ( ένα μήνα μετά τη συνέντευξή του ) και με τίτλο : << Μηχανιώνα: «Ολικό λίφτιγκ» στο μεγαλύτερο αλιευτικό καταφύγιο της Ελλάδας - Θα φιλοξενεί 120 σκάφη , φέρεται να δηλώνει ο δήμαρχος ότι : " έχει εγκριθεί η επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου προκειμένου να αναπτυχθούν θέσεις για την εξυπηρέτηση 320 σκαφών συνολικά . " . Και συνεχίζει το δημοσίευμα : << Στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του λιμένα της Νέας Μηχανιώνας (που είχαν λήξει το 2014) προβλέπεται η φιλοξενία 79 επαγγελματικών σκαφών, 40 σκαφών ερασιτεχνικής αλιείας και ελάχιστων ιδιωτικών σκαφών αναψυχής εποχιακά.
Επίσης δημοσίευμα του tornosnews.gr στις 2-5-2023 και με τίτλο : << Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Λιμένα Νέας Μηχανιώνας >> αναφέρει << H Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θερμαϊκού ενέκρινε τους όρους της διακήρυξης για την εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Λιμένα Νέας Μηχανιώνας. >>.

Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα , πως , όλοι οι διοικούντες αλλά και ο ο κ. Τσαμασλής , γνώριζαν πως πρόκειται για καταφύγιο και όχι για ΜΑΡΙΝΑ και πως η ενέργεια Τσαμασλή ήταν προμελετημένη και σκόπιμη .
Σύμφωνα δε με την ερευνητική εταιρεία διαΝΟΕσις και η οποία πηγάζει από τη νομοθεσία << Αυτές οι τρεις μορφές διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως ως προς τις προδιαγραφές τους : οι μαρίνες διαθέτουν χερσαίες και θαλάσσιες υποδομές πολλών τετραγωνικών και προσφέρουν μια ποικιλία υπηρεσιών σε σκάφη αναψυχής ,τα καταφύγια έχουν μικρότερο αριθμό θέσεων και προσφέρουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες παροχές , ........... >> .


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.