Στέφανος Σταμέλλος

Με έκπληξη, θλίψη και αγανάκτηση διάβασα την παρακάτω ανακοίνωση. «Η συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, που συμμετέχουμε εδώ και 13 χρόνια στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Λαμιέων και εργαστήκαμε αδιάκοπα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της θητείας τριών δημοτικών αρχών, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 αποδεχόμενοι την πρόταση συνεργασίας του Δημάρχου κ. Θύμιου Καραίσκου και του συνδυασμού του ‘’Περήφανη Πόλη’’» https://www.lamiareport.gr/index.php/parapolitika/item/261617-giati-me-ton-thymio-karaisko

Η σκέψη μου και ο νους περιπλανήθηκε στην εποχή της λειτουργίας της Πρωτοβουλίας ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Λαμίας -ο καθένας καταλαβαίνει γιατί τονίζω το ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- για να καταλήξω ότι υπάρχει θεμελιώδης έλλειψη λογικής και αλληλοσεβασμού στους συντάκτες της. Η συλλογιστική τους πάσχει από αξιοπρέπεια και αλληλοεκτίμηση. Και ο νοών νοείτω.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών συστάθηκε με συγκεκριμένες αρχές και αξίες, με κινηματικό ενεργό ρόλο στην κοινωνία της Λαμίας∙ και όχι στη σφαίρα της αδράνειας. Δεν είναι τα πρόσωπα, που ευκαιριακά δήθεν την απαρτίζουν. Ούτε είχε αρχηγούς/ιδιοκτήτες, για να κουβαλάνε τον τίτλο πότε στον ΣΥΡΙΖΑ και πότε στη Νέα Δημοκρατία. Πότε στην «ΠΟΛΙΣ», πότε στην «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» και πότε στην «ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ανάλογα με την προσωπική ατζέντα και τις φιλοδοξίες. Κάποιοι υποστηρίζουν -και σωστά- πως στη σημερινή πολύπλευρη κρίση και μπροστά στη λαίλαπα των ρεαλισμών, οι ιδέες και οι αξίες υποβαθμίζονται και υποτιμούνται. Πως η εξουσία -με την ευρύτερη έννοια- είχε και έχει τον τρόπο της να ισοπεδώνει συνειδήσεις και αρχές.

Αγαπητοί φίλοι, σας είπα και άλλη φορά: Σεβαστείτε την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών! Σεβαστείτε την Προγραμματική Διακήρυξη Αρχών, τις Αρχές Λειτουργίας της και τα οράματά της. Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών από το 2019 ανήκει στο παρελθόν και ήταν μια μικρή ανάσα ελπίδας στα κινηματικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα της Λαμίας. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια και η εικόνα, η οποία δεν χωράει στην στενότητα των προσωπικών σχεδίων του καθένα σας.

Αποθηκέψτε λοιπόν την ανάμνησή της με σεβασμό και μην παριστάνετε τους τυμβωρύχους ανασκάπτοντας για αρχαία κειμήλια.

Λαμία, 28.7.2023


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.