Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού σχετικά με τον σοβαρό τραυματισμού νεαρού που επιχείρησε να κάνει βουτιά από την σκάλα της Περαίας χθες, θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Δεν είναι πρώτη φορά που έχουμε στις παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού τραυματισμούς που οδήγησαν σε παραπληγία (παράλυση των κάτω άκρων) νεαρά άτομα που επιχείρησαν να κάνουν μακροβούτια από προβλήτες Περαίας, Αγίας Τριάδας και Ν. Επιβατών.
Η αιτία του δυστυχημάτων αυτών που μεταβάλλουν ριζικά την ζωή τους οφείλεται στα αβαθή ύδατα γύρω από τις σκάλες (γέφυρες τις λένε άλλοι) που αν κάποιος δεν το γνωρίζει μπορεί να επιχειρήσει την πτώση με το κεφάλι.
Θα μπορούσαν να αποφευχθούν τέτοιου είδους σοβαροί τραυματισμοί ή και απώλειες ζωών αν οι υπεύθυνοι φρόντιζαν να ενημερώσουν με ανακοινώσεις και πινακίδες που να προειδοποιούν για την ρηχότητα των συγκεκριμένων παραλιών.
Καλή η ανακοίνωση του Λιμενικού που ακολουθεί, αλλά μήπως θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στους φορείς που αμέλησαν και δεν τοποθέτησαν τις κατάλληλες προειδοποιητικές σημάνσεις.
Ίσως με τον απλό αυτό τρόπο καταφέρουμε να αποφύγουμε για τους επόμενους ενθουσιώδεις νεαρούς, πιθανούς τραυματισμούς που θα τους καταντήσουν άτομα με σοβαρή αναπηρία τουλάχιστον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος νοσηλεύεται στη νευροχειρουργικη κλινική του ΑΧΕΠΑ καθώς υπέστη σοβαρή κάκωση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Ο νεαρός θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην σπονδυλική στηλη και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να συνεχίσει με θεραπείες αποκατάστασης. Οι γιατροί κρίνουν το περιστατικό ως σοβαρό, όμως ελπίζουν ότι όλα θα πάνε καλά και ο νεαρός θα μπορέσει και πάλι στα σταθεί στα πόδια του.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό 19χρονου αλλοδαπού, μετά από βουτιά του στη θάλασσα, από την κεντρική προβλήτα Περαίας Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο 19χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''Α.Χ.Ε.Π.Α.'', για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.»



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.