Η επιδρομή σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε ένα παιδί, προκαλώντας ζημιές στο οδικό τμήμα της κατασκευής, δήλωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

Η γέφυρα της Κριμαίας έγινε στόχος ουκρανικής τρομοκρατικής επίθεσης με drone, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (NAK).

Σε ανακοίνωσή του, το NAK ανέφερε ότι η κρίσιμη σύνδεση μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ρωσίας δέχτηκε επίθεση από δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη γύρω στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

« Η τρομοκρατική ενέργεια κατέστρεψε το οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας. Δύο ενήλικες σκοτώθηκαν και ένα παιδί τραυματίστηκε », ανέφερε το NAK, προσθέτοντας ότι οι αρχές επιβολής του νόμου ερευνούν την υπόθεση.

Η δήλωση της NAK έρχεται αφότου πολλά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν την επίθεση ως «ειδική επιχείρηση» που πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας και τις ναυτικές δυνάμεις της χώρας. Δημόσια, ωστόσο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι απέφυγαν να αναλάβουν την άμεση ευθύνη, ενώ χαιρέτησαν το περιστατικό.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, ανέφερε πρώτος τους θανάτους, λέγοντας ότι ήταν ένα παντρεμένο ζευγάρι από την περιοχή του και η κόρη τους τραυματίστηκε επίσης.

Μετά την επιδρομή, οι ρωσικές αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία στη γέφυρα, αλλά λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε και πάλι η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο άθικτο τμήμα.

Η Ουκρανία έχει ήδη προσπαθήσει να στοχεύσει τη γέφυρα. Την περασμένη εβδομάδα, οι δυνάμεις του Κιέβου εκτόξευσαν πύραυλο προς τον βασικό σύνδεσμο, αλλά δεν κατάφεραν να διαρρήξουν τις ρωσικές αεράμυνες, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Τον Οκτώβριο του 2022, η γέφυρα υπέστη ζημιά από μια θανατηφόρα επίθεση με βόμβα με φορτηγό που η Ρωσία λέει ότι ενορχηστρώθηκε από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών. Στη συνέχεια η Μόσχα αντέδρασε εντείνοντας τις πυραυλικές επιθέσεις στην ενεργειακή και στρατιωτική υποδομή της γειτονικής χώρας.

πηγή: Russia Today

Μετάφραση Διεθνούς Δικτύου



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.