«Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό και δυναμικό κλάδο του τουριστικού τομέα, προσελκύοντας πιστούς, περιηγητές και επισκέπτες από διάφορες περιοχές του κόσμου. Γι αυτό πρέπει να αναδειχθεί καθώς το παράδειγμα το έχουμε ήδη στην περιοχή μας».

Στο Δήμο Θερμαϊκού, ο υποψήφιος δήμαρχος, Θοδωρής Τζέκος, αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του θρησκευτικού τουρισμού και δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον και δέσμευση για την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής αποδίδει μια σημαντικότητα στον πολιτισμικό και τον πνευματικό πλούτο που προσφέρουν. Ως μελλοντική διοίκηση του Δήμου επιδιώκει να διαμορφώσει μια οργανωμένη προβολή και εκτός από την Παναγία της Μηχανιώνας δίνει έμφαση στην ανάδειξη του Μετοχίου της Αγίας Αναστασίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και στο Ναό του Αγίου Γεωργίου της Επανομής.

«Με την προσεκτική ανάδειξη αυτών των μνημείων, δημιουργείται η πνευματική δυνατότητα για τους πολίτες να εντρυφήσουν στον πλούτο της κληρονομιάς της περιοχής και να εμφανιστεί η σύνοδός της με την ιστορία, την τέχνη και τη θρησκευτική πίστη. Η ανάδειξη αυτών των μνημείων μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού, προσελκύοντας πιστούς, περιηγητές και πόλεις που ενδιαφέρονται για το πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Παράλληλα, αυτή η προσπάθεια μπορεί να υποστηρίξει τον πολιτιστικό διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των διαφόρων πνευματικών παραδόσεων και πιστών».

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Τζέκο. με τον τρόπο αυτό, η περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού μπορεί να γίνει ένας πόλος έλξης για όσους ενδιαφέρονται για την πνευματική εμπειρία, την ιστορία και τη θρησκεία. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τις εκδηλώσεις για της Παναγιάς τη Μηχανιώτισας στέλνει τις ευχές του σε όλους, για μια πλούσια και εμπνευσμένη εορτή, γεμάτη χαρές.


VIDEO: Ανάδειξη της πνευματικής μας κληρονομιάς




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.