ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ

Επίκαιρη ερώτηση, προς τον Πρωθυπουργό για τις πυρκαγιές και την πολιτική της Κυβέρνησης στο πεδίο της δασοπυροπροστασίας κατέθεσε η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με έμφαση στην καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε αναφερθεί λεπτομερώς και με συγκεκριμένα στοιχεία στην ατιμωρησία και στην ανάγκη απόδοσης ευθυνών κατά την προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση για τις πυρκαγιές, την περασμένη Πέμπτη 31/8/2023. Ο Πρωθυπουργός είχε απαντήσει στην Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας δηλώνοντας «αδυναμία» προστασίας του συνολικού δασικού πλούτου της χώρας, αλλά και αρνούμενος την μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών, μία από τις 10 προτάσεις της Πλεύσης Ελευθερίας.

Υπογραμμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός μέχρι και χθες δεν είχε δηλώσει στη Βουλή την ημέρα απάντησης στις επίκαιρες ερωτήσεις και δεν έχει ποτέ μέχρι σήμερα προσέλθει στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, όπως τόνισε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά τη χθεσινή ομιλία της στη Βουλή από την οποία και πάλι ο κ. Μητσοτάκης απουσίαζε:

«Πού είναι ο Πρωθυπουργός; Πού είναι; Έχει καεί όλη η χώρα, έχει καταστραφεί. Βάζει τη Βουλή σε διαδικασία κατεπείγουσας νομοθέτησης με άδεια έδρανα και απουσιάζει. Δεν έχει καν καταθέσει, -εκτός αν συνέβη και δεν το πληροφορήθηκα- συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών- ενημέρωση για το πότε θα έρχεται στη Βουλή να απαντά σε Επίκαιρες Ερωτήσεις.

Εγώ κατέθεσα χθες Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και περιμένω να έρθει τη Δευτέρα, να απαντήσει για τις πυρκαγιές, για τις ευθύνες, για την καταστροφή της Δαδιάς, για τη συνολική κατάρρευση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και για την τρομακτική του δήλωση, ότι είμαστε από άλλο πλανήτη αν πιστεύουμε ότι θα προστατεύσετε και τα 70 εκατομμύρια δασικής έκτασης που υπάρχουν στη χώρα.

Την καταθέτω στα Πρακτικά και ελπίζω να έρθει ο κ. Μητσοτάκης».

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ο Πρωθυπουργός έστειλε σήμερα ενημέρωση στη Βουλή ότι θα προσέρχεται τις Παρασκευές, με πρώτη ημέρα προσέλευσής του την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σχεδόν 4 εβδομάδες από την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης και 3 μήνες μετά την έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου και της κυβερνητικής θητείας.


Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές στις 31/8/2023, που εσείς προκαλέσατε για να μας ενημερώσετε, είπατε μεταξύ άλλων:

1. Ότι όποιος νομίζει ότι μπορείτε να προστατεύσετε 70 εκατομμύρια στρέμματα δάσους «είναι από άλλο πλανήτη»

2. Ότι δεν θα μονιμοποιήσετε τους εποχικούς πυροσβέστες, που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, διότι δεν τους χρειάζεστε όλο το χρόνο και είναι σπατάλη να τους μονιμοποιήσετε.


Στην ίδια συνεδρίαση μου επιτεθήκατε προσωπικά, υπερασπιζόμενος τις επιλογές προσώπων που έχετε κάνει στις υψηλότερες θέσεις της ιεραρχίας της Πυροσβεστικής, και ειδικότερα τον κ. Κολοκούρη, κατηγορούμενο για το Μάτι, τον οποίο ορίσατε Αρχηγό της Πυροσβεστικής και υπό την ευθύνη του κάηκε η Βόρεια Εύβοια και η Βαρυμπόμπη το 2021 και τον κ. Λάμπρη, τρίτο σήμερα στην Ιεραρχία της Πυροσβεστικής,, ομοίως κατηγορούμενο για το Μάτι, τον οποίο επίσης φαίνεται ότι επιθυμείτε να προβιβάσετε ακόμη και σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής, υπό την ευθύνη του οποίου κάηκε φέτος η Πάρνηθα και ο Έβρος και ο οποίος φαίνεται ότι είναι και το πρόσωπο που σας ενημερώνει προσωπικά για τα τεκταινόμενα στο πεδίο.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1. Με βάση ποια στοιχεία δηλώσατε στη Βουλή ότι είναι ανεδαφική, παράλογη, από άλλο πλανήτη η αξίωση να προστατεύσετε ολόκληρο το δασικό κεφάλαιο της χώρας; Έχετε σχετικές εισηγήσεις από αρμόδιους φορείς και ποιους; Θα τις καταθέσετε στη Βουλή;

2. Με ποια λογική, την ίδια ώρα που αρνείσθε να μονιμοποιήσετε τους μαχόμενους πυροσβέστες του πεδίου, διατηρείτε στις θέσεις τους και προβιβάζετε στην Ιεραρχία της Πυροσβεστικής πρόσωπα που αποδεδειγμένα δεν επιτέλεσαν και δεν επιτελούν το καθήκον τους και ευθύνονται «αντικειμενικά», κατά την προσφιλή σας έκφραση, για την καταστροφή του δασικού πλούτου της χώρας μας, αλλά και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ζώων, έμβιων πλασμάτων, οικοσυστημάτων; Έχετε σκοπό να αναζητήσετε και να αποδώσετε ευθύνες αλλά και να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες για την καταστροφή που συντελέσθηκε σε όλη τη χώρα φέτος και ιδιαιτέρως στον Έβρο με την εξαΰλωση του μοναδικού Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς, αλλά και για τις τραγικές απώλειες;

Αθήνα, 04/09/2023


Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου

Πρόεδρος της Κ.Ο. της Πλεύσης Ελευθερίας





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.