της 
Ευαγγελίας Μ. Παναή *

1) Σε όλη την μετακατοχική περίοδο που είχατε την διακυβέρνηση της Πατρίδας μας, ουδέποτε είπατε ΟΧΙ στο θράσος της Γερμανίας, ουδέποτε θέσατε πραγματικά και ουδέποτε απαιτήσατε το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για το παράνομο κατοχικό "δάνειο", για τα εγκλήματα, τις καταστροφές, τις λεηλασίες, τις σφαγές της ενάντια στους Έλληνες στην διάρκεια της κατοχής.

2) Όταν έπρεπε να σώσετε την Κύπρο που καταλαμβανόταν με την βίαιη τουρκική εισβολή, αντί να πείτε το ΟΧΙ στην Τουρκία, εγκαταλείψατε στην μοίρα της την μαρτυρική μεγαλόνησο, διότι για τον "εθνάρχη" σας, η Κύπρος "έκειτο μακράν" κι έτσι ο Κυπριακός Ελληνισμός βίωσε και τόσες δεκαετίες μετα, βιώνει την κατοχή, τις δολοφονίες, τους βιασμούς, την προσφυγιά, τον τουρκικό εποικισμό, που αποτελούν ειδεχθή εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας!

3) Όταν έπρεπε να πείτε ΟΧΙ στα μνημόνια, στην φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, στην εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, στο διώξιμο των μορφωμένων νέων στο εξωτερικό, εσείς όχι μόνο δεν είπατε ΟΧΙ, αλλά χτυπούσατε ως κυβερνήσεις Σαμαράδων, Βενιζέλων, Παπαδήμων, τον Ελληνικό Λαό που διαδήλωνε κι αντιστεκόταν σε αυτή τη δεύτερη, επαίσχυντη κατοχή εν καιρώ ειρήνης.

4) Όταν ο Ελληνικός Λαός τον Ιούλιο 2015 είπε στο δημοψήφισμα με συντριπτικό ποσοστό 62% το υπερήφανο ΟΧΙ, εσείς όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κάνατε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και μετατρέψατε το υπερήφανο ΟΧΙ στην 100ετή σκλαβιά του 3ου μνημονίου.

5) Την περασμένη νύχτα που στον ΟΗΕ μπήκε το ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός για να σωθούν οι αθώοι άμαχοι και τα παιδάκια που δολοφονούνται μαζικά από το Ισραήλ από ξηράς, θαλάσσης και αέρος, μέσα στην γενική διακοπή νερού, ρεύματος, καυσίμων, φαρμάκων κλπ, Ελλάδα και Κύπρος απείχατε του ψηφίσματος.
Είσασταν δηλαδή, ο πιο βρώμικος Πόντιος Πιλάτος, εφόσον εσείς, περισσότερο από οποιανδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή κυβέρνηση είχατε κάθε λόγο να είστε συνειδητά και μετ' επιτάσεως, ενάντια σε κάθε κατοχή, κάθε έγκλημα εναντίον αμάχων, κάθε εποικισμό!

Δεν είστε απλά κατάπτυστοι.
Είστε ένοχοι, γιατί με τις πολιτικές σας επιλογές και με την πολιτική σας στάση, είστε συνένοχοι στο ανθρωπιστικό έγκλημα του Ισραήλ και έχετε βάψει και κάθε ώρα που περνά, βάφετε περισσότερο τα χέρια σας με αίμα αθώων παιδιών!

Και σήμερα υποκριτικά, πανηγυρίζετε δήθεν για το ηρωικό ΟΧΙ του Λαού μας το 1940-1, ενάντια στον φασίστα και στον ναζιστή εισβολέα!

Δεν σας ανήκει κανένα ΟΧΙ.

Γιατί τα ΟΧΙ, θέλουν Αρετή και Τόλμη.
Κι εσείς, δεν τις είχατε ποτέ!


* Πλεύση Ελευθερίας Δωδεκανήσου



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.