Με ένα μίγμα της ιδεολογίας της Αριστεράς, αλλά και αντιμεταναστευτικής ρητορικής, το εξέχον στέλεχος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, Σάρα Βάγκενκνεχτ, ανακοίνωσε ότι δημιουργεί τον δικό της πολιτικό οργανισμό.

Τον ονόμασε «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ — για λογική και δικαιοσύνη» και φιλοδοξεί να προσελκύσει τις ψήφους των αριστερών πολιτών, αλλά και των υποστηρικτών της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία, εν όψει ευρωεκλογών, αλλά και των εκλογών σε τρία κρατίδια στην άλλοτε Αν. Γερμανία το φθινόπωρο του 2024.

Πώς προσπαθεί να το πετύχει αυτό; Παρουσιάζει έναν συνδυασμό αριστερής οικονομικής πολιτικής, μιλώντας για υψηλούς μισθούς και γενναιόδωρα επιδόματα, αλλά παράλληλα υπερασπίζεται τον περιορισμό της μετανάστευσης και αμφισβητεί τα σχέδια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, αντιτίθεται στις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, που κάποτε ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Γερμανίας, αλλά και στις προμήθειες όπλων προς την Ουκρανία.

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ ξεκινά αυτό το πολιτικό εγχείρημα σε μια εποχή που ο τρικομματικός συνασπισμός υπό τον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγούνται οι συντηρητικοί Χριστιανοδημοκράτες, ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία έρχεται στη δεύτερη θέση με περίπου 20%.

«Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πια τι πρέπει να ψηφίσουν ή να ψηφίσουν τη δεξιά από θυμό και απόγνωση», δήλωσε η 54χρονη Σάχρα Βάγκενκνεχτ, που μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία και εντάχθηκε στο κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα το 1989.

Ήταν εξέχουσα προσωπικότητα της σκληροπυρηνικής αριστερής πτέρυγας του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke).

Το κόμμα της μπορεί να απειλήσει ευθέως το Die Linke, που δυσκολεύτηκε πολύ να εισέλθει στο κοινοβούλιο το 2021. Η Βάγκενκνεχτ ήταν συναρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος από το 2015 έως το 2019, αλλά αποχώρησε από το κόμμα τη Δευτέρα μαζί με την Αμίρα Μοχάμεντ Άλι, συναρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας και τώρα πρόεδρος της Συμμαχίας του Βάγκενκνεχτ, μαζί με οκτώ ακόμη βουλευτές.
Μένει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα το Die Linke

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke, Ντίτμαρ Μπαρτς, επιβεβαίωσε ότι 10 από τους 38 βουλευτές του αποχώρησαν από το κόμμα. Οι 10 πολιτικοί θα παραμείνουν προς το παρόν μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Die Linke στην Μπούντεσταγκ, το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, δήλωσε ο Μπαρτς.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα μας θα αποφασίσει γι' αυτό με κυρίαρχο και ήρεμο τρόπο», δήλωσε ο Μπαρτς, που χαρακτήρισε την απόφαση των μελών να αποχωρήσουν «ανεύθυνη και απαράδεκτη».

Αν περισσότερα από δύο από τα 38 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Die Linke αποχωρήσουν ή διαγραφούν, οι εναπομείναντες βουλευτές χάνουν το καθεστώς της κοινοβουλευτικής ομάδας


πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.