Στις 8 Αυγούστου 200 ακροδεξιοί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διέσχισαν ανενόχλητοι όλη την Ελλάδα και έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.Οι Ελληνικές αρχές και η Αστυνομία γνώριζαν την διαδρομή και τον προορισμό τους. Επέδραμαν συντεταγμένοι, ως τάγμα εφόδου με αποτέλεσμα τη δολοφονία, με μαχαίρι, του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Και ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για άλλη μια φορά επέδειξε πλήρη ανικανότητα (για τρεις μέρες δεν είπε και φυσικά δεν έκανε τίποτα, θαρρείς και τίποτα δεν συνέβη) και ενώ στα διεθνή ΜΜΕ το θέμα έπαιζε ως πρώτη είδηση εδέησε να καλέσει τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τους εκπροσώπους του Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και εξήγγειλε μέτρα.
Αποχρέωσε ουσιαστικά από την ευθύνη τον ανεπαρκή Υπουργό ΠροΠΟ, γιατί πρόσφατα είχε αναλάβει και ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνδέσμων οπαδών ανά την Ελλάδα με την κάθε ομάδα να έχει πλέον, όπως ο νόμος ορίζει, έναν σύνδεσμο, ενώ ο έλεγχος στην είσοδο των φιλάθλων στις θύρες και ειδικά σ' αυτές των οργανωμένων θα γίνεται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία. Και δεσμεύτηκε:

«Δεσμεύομαι ότι δεν θα διαιωνίσουμε παθογένειες αλλά θα τις διαλύσουμε. Σε εθνικό επίπεδο, όπως ορίζει ο νόμος, οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ. Συμφωνήσαμε με τις ιδιοκτησίες των τεσσάρων ομάδων και το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό ότι η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων φιλάθλων στις θύρες που στο παρελθόν μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, αυτό σημαίνει ότι η αρμοδιότητα αυτή μεταπίπτει από τις υπηρεσίες ασφάλειας των ομάδων στην Ελληνική Αστυνομία η οποία θα έχει και την ευθύνη να κάνει τέτοιους ελέγχους όποτε η ίδια κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο και θέλω να τονίσω ότι σε αυτό συμφώνησαν και οι 4 ΠΑΕ διότι αντιλαμβάνονται και αυτές ότι πολλές φορές μπορεί ο έλεγχος τέτοιων φαινομένων βίας να ξεφεύγει από τις δικές του δυνατότητες».

Τρεις βδομάδες αργότερα με το άνοιγμα της Βουλής η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, και μόνον αυτή από όλη την Ελληνική Βουλή, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για την βία στα γήπεδα και την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ολιγωρία και ανικανότητα στην εμπεριστατωμένη ερώτηση αρκέστηκε ουσιαστικά να απαντήσει πως "έτσι συνηθίζεται".
Για να δεχθεί την απάντηση της Ζωής πως για την Πλεύση Ελευθερίας δεν θα γίνει ποτέ "το πάμε κι όπου βγεί" κανονικότητα.


Χθες είχαμε τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη:
Οι κροτίδες που έπεσαν χθες στο Καραϊσκάκη, μία εκ των οποίων έσκασε δίπλα στον Χουάνκαρ, προκαλώντας τη διακοπή της αναμέτρησης και την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το γήπεδο, αποδεικνύει ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού  δεν ήταν τίποτα άλλο από μια… τρύπα στο νερό. Το "έτσι συνηθίζεται" το γνωστό μότο του Υπουργού ΠροΠΟ για άλλη μια φορά εφαρμόστηκε από μια ανίκανη κυβέρνηση. Ο νόμος της αδράνειας και της απάθειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξακολουθεί να φέρνει ανασφάλεια στους πολίτες και γι'αυτό θα πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς μια ώρα αρχύτερα.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.