Παραμονές της Επετείου των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που υπήρξε η εμβληματική πράξη αντίστασης στην επτάχρονη καταπάτηση της ελευθερίας του Ελληνικού λαού, υπάρχει μια αγωνιώδης προσπάθεια από πλευράς της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή να περάσει διατάξεις που ενδεχόμενα πλήττουν βάναυσα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Με αφορμή την εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με επίκληση της πρόληψης της διάδοσης τρομοκρατικού περιοχομένου στο διαδίκτυο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να καθυποτάξει οποιαδήποτε ελεύθερη και σαφώς διαφορετική άποψη που διακινείται στο διαδίκτυο, εντάσσοντάς την στην σφαίρα της τρομοκρατίας.

Απέναντι σ' αυτή τη μεθόδευση παραβιάσεων δικαιωμάτων και ελευθεριών στέκεται σθεναρά, όπως πάντα, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δίνει μάχες για τη δημοκρατία και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στο Κοινοβούλιο όταν κάποιοι άλλοι φτιάχνουν βιντεάκια για το Τικ Τοκ. Και σε χρόνο που τα κυρίαρχα ΜΜΕ περί άλλων τυρβάζουν.

Με συνεχείς παρεμβάσεις της στην Επιτροπή της Βουλής που συζητήθηκε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καταγγέλλει:
1. Αναίτια επίσπευση των νομοθετικών διαδικασιών που αποτρέπει τους βουλευτές να μελετήσουν επαρκώς τα νομοσχέδια.
2. Αναίτια επίσπευση των νομοθετικών διαδικασιών που αποτρέπει τους αρμόδιους φορείς να συμμετέχουν στη διαδικασία της ακρόασης φορέων, προσφέροντας με την εμπειρία τους σημαντικό έργο στη νομοθέτηση. Από τους 12 φορείς που προσκλήθηκαν στην συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου κατάφεραν να παρουσιαστούν μόνο 3.
3. Πρόχειρη και ασαφή νομοθέτηση πάνω σε πολύ σοβαρά για τους πολίτες και τα δικαιώματα τους ζητήματα. Στο παρόν νομοσχέδιο προβλέπεται σύλληψη των πολιτών που αναρτούν "τρομοκρατικό" περιεχόμενο στο διαδίκτυο, χωρίς να διευκρινίζεται επαρκώς τι ορίζεται ως τρομοκρατικό.
4. Υπενθυμίζει πως οι πιο άγριες περιστολές δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών θεσμοθετήθηκαν στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας.
5. Επισημαίνει ότι βασική προϋπόθεση στο ποινικό δίκαιο είναι ο ποινικός νόμος να είναι σαφής. Οι διατάξεις στο παρόν νομοσχέδιο είναι τόσο πολύπλοκα και ασαφώς διατυπωμένες που κανείς, ούτε πολίτης ούτε νομικός καταλαβαίνει τι θέλουν να πουν και που 
στοχεύουν.

Το βίντεο που ακολουθεί περιλαμβάνει απόσπασμα από παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή. Δείτε το πλήρες βίντεο εδώ: https://fb.watch/okAmG3I-rL/


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.