Η φωνή των νεκρών παιδιών που χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών θα είναι η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στην Εξεταστική Επιτροπή και η Πρόεδρός της Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συμμετέχει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σ'αυτή την επιτροπή, που θα διερευνήσει τις ευθύνες των προσώπων και των μηχανισμών συγκάλυψης.

Και θα φροντίσει ώστε να διασφαλίσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πως θα είναι παρόντες και ο πρώην υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να δώσουν εξηγήσεις για το αποτρόπαιο έγκλημα που αφαίρεσε τη ζωή από 57 νέους στην πλειοψηφία τους συνανθρώπους μας.

Σε μια μνημειώδη ομιλία της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε ότι το «έγκλημα των Τεμπών, αποτελεί ακτινογραφία της διαφθοράς και της διαπλοκής» και «μια φωτογραφία ενός αμετανόητου πολιτικού συστήματος που σκοτώνει, θυσιάζει και τσαλαπατά ανθρώπινες ζωές».

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπερψήφισε την πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αλλά εξέφρασε και την υποστήριξή για σύσταση και προανακριτικής αλλά και οποιασδήποτε ενέργειας που θα ερευνήσει το δυστύχημα στα Τέμπη και θα φροντίσει να αποδοθεί τιμωρία των ενόχων, πολιτικών προσώπων που βαρύνονται δια των πράξεων και παραλείψεών τους διαχρονικά με την δολοφονία των 57 ψυχών.

"Η χώρα μας βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση γιατί κανείς ποτέ δεν τιμωρήθηκε αρκετά για τα διαρκή εγκλήματα κατά των πολιτών", δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι "ως κομμάτι αυτού του συστήματος ατιμωρησίας είναι φυσικό να δίνει τα ρέστα της για να μπλοκάρει την ποινική διερεύνηση" και καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων και την «διεφθαρμένη πολιτική ιδιωτικοποιήσεων» και της κυβέρνησης Τσίπρα που ξεπούλησε τους σιδηρόδρομους.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, είπε ότι αν επιχειρήσει αυτό που προανήγγειλε για την καταψήφιση ποινικής διερεύνησης, τότε «σας εγγυώμαι και σας διαβεβαιώ ότι θα το μετανιώσετε πικρά, καθώς κάθε μαρτυρία, κάθε έγγραφο και στοιχείο που θα εξετάζεται θα είναι κόλαφος για την κυβέρνηση αλλά και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

"Αν επιχειρήσετε να καταψηφίσετε την ποινική διερεύνηση θα το μετανιώσετε πάρα πολύ πικρά", διαμήνυσε, σχολιάζοντας πως το "μόνο" που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι "το πολιτικό κόστος".

Παρακολουθήστε το βίντεο από την πρωτολογία της Ζωής Κωνσταντοπούλου:



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.