Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνομίλησε με τον Νίκο Χατζηνικολάου στη σημερινή εκπομπή του στον REAL FM σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών και την επέτειο των πενήντα χρόνων από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.


Στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με τις συνεχόμενες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτή η εξέλιξη θα διαμορφώσει όρους νέων σχημάτων και πιθανή συμπόρευση με την Πλεύση Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι οι εξελίξεις είναι έντονες, αλλά, κατά την άποψή της, «ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Βέβαια, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έχουμε αυτά τα φαινόμενα και την περίπτωση Κασσελάκη. Αλλά ήταν αναμενόμενο αυτό που συμβαίνει γιατί μιλάμε για ανθρώπους που πρόδωσαν τις αξίες και τους αγώνες της Αριστεράς, όπως και την εμπιστοσύνη του κόσμου». Συνέχισε τονίζοντας πως ναι μεν αυτό οδηγεί σε διεργασίες, αλλά για την Πλεύση Ελευθερίας αυτό που έχει σημασία είναι οι πολιτικές πράξεις και όχι οι διεργασίες: «Δίνουμε ουσιαστικά έναν αγώνα μόνοι μας στη Βουλή, είμαστε η μοναδική πραγματική Αντιπολίτευση. Και χθες στη μεγάλη συζήτηση της Βουλής για το Έγκλημα των Τεμπών ήταν εκκωφαντική η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ προβληματική και αρνητική η παρουσία του ΠΑΣΟΚ».  Όπως τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Πλεύση Ελευθερίας σημασία έχει το «ποιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πράξουν, να δράσουν και να συγκρουστούν με ένα κατεστημένο και όχι να γίνουν κατεστημένο στη θέση του κατεστημένου». Δήλωσε επίσης, ότι το θετικό είναι πως απεγκλωβίζονται άνθρωποι που δεν ανήκουν στην κατηγορία εκείνη που κατείχαν θέσεις εξουσίας, ούτε επωφελήθηκαν από τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε είναι σημαντικό να αποτελέσουν κομμάτι δράσεων και πράξεων. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι ανοιχτή σε συνεργασίες, πάντα υπό τους όρους που έχουν τεθεί διαχρονικά. 


Κάνοντας μία πρόβλεψη για τη συνέχεια των εξελίξεων μετά τη νέα ηγεσία Κασσελάκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως αυτό που παρακολουθεί είναι μία συνεχιζόμενη διεκδίκηση των θέσεων και των χρημάτων, διότι υπάρχει μία σημαντική χρηματοδότηση λόγω της οποίας μένουν κάποιοι και δεν αποχωρούν. Συνέχισε λέγοντας πως «μια μέρα θα ξυπνήσουμε και ο κύριος Κασσελάκης θα έχει φύγει», αφού πρώτα θα έχει διαλύσει όποια αυταπάτη τρέφει κάποιος για την ικανότητα του συγκεκριμένου ατόμου να εμπνεύσει, καθώς η ίδια «δεν πείθεται από το επικοινωνιακό περίβλημα». Τόνισε δε πως δεν μπορεί να κάνει περισσότερες προβλέψεις, καθώς «όλοι κρίνονται από τις πράξεις και από το πόσες υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις κάνουν για να παραμείνουν σε θέση εξουσίας. Το δικό μου πάντως ζητούμενο είναι όλοι αυτοί που ευαγγελίζονται την Αριστερά να μάχονται για αυτά που αφορούν την κοινωνία», καθώς οι περισσότεροι που μπαίνουν σε διαξιφισμούς για το «ποιος είναι πιο αριστερός» δεν έρχονται καν στη Βουλή για να προασπίσουν τα δικαιώματα του κόσμου και έτσι αυτοδιαψεύδονται.


Ο κ. Χατζηνικολάου τόνισε πως χθες στη Βουλή οι πολίτες παρακολούθησαν ένα απογοητευτικό θέαμα σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, αφού τα κόμματα διασταύρωναν τα ξίφη τους, αντί να συνεννοηθούν για να υπάρξει διερεύνηση και απόδοση ευθυνών. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επεσήμανε ότι συμφωνεί απολύτως και πως «γι’ αυτό ακριβώς είπαμε πως θα στηρίξουμε κάθε πρόταση και Εξεταστικής και Προανακριτικής Επιτροπής πριν καν κατατεθούν οι προτάσεις. Εξαρχής, η Πλεύση Ελευθερίας αποφάσισε πως θα στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ και η στάση μας ήταν που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τελικώς τη συγκεκριμένη πρόταση, παρά τις πρότερες κατηγορίες προς το ΚΚΕ ότι λειτουργεί ως “δεκανίκι” της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα πεδίο στο οποίο θα έπρεπε πράγματι οι βουλευτές να ομονοούν καθώς απαιτείται διερεύνηση, φως και δικαιοσύνη», ενώ επεσήμανε πως εννοεί απόλυτα τη χθεσινή της δήλωση ότι η υπόθεση των Τεμπών αποτελεί την ακτινογραφία της διαφθοράς και της διαπλοκής που σκοτώνουν, αφού φάνηκε ξεκάθαρα η μακροχρόνια δράση των μηχανισμών ατιμωρησίας, συγκάλυψης, υπόθαλψης και ανταλλαγής εξυπηρετήσεων μεταξύ των κομμάτων εξουσίας: «Όλα αυτά θα πρέπει να σταματήσουν πρώτον για να υπάρξει Δικαιοσύνη και δεύτερον, για να μην έχουμε άλλα θύματα». Συνέχισε λέγοντας πως «ενόσω ο κύριος Βορίδης χθες αυτάρεσκα δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών, του είπα να το πάρει πίσω γιατί θα το μετανιώσει και θα το μετανιώνει σε κάθε συνεδρίαση της επιτροπής».  Σε αυτό το σημείο επανήλθε και στη χθεσινή της ανακοίνωση: «Απόφασή μου είναι να συμμετέχω προσωπικά στην Εξεταστική Επιτροπή, να είμαι η ίδια μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη από την Πλεύση Ελευθερίας», καθώς πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας.


Η συνέντευξη έκλεισε με την αυριανή επέτειο των 50 χρόνων από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου και τον κ. Χατζηνικολάου να ζητά την τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας να κηρυχθεί η 17η Νοεμβρίου ως επίσημη αργία: «Οι αγώνες των φοιτητών και των νέων στη Χούντα, ο αντιδικτατορικός αγώνας είναι μία εμβληματική περίοδος και παρακαταθήκη για τη Δημοκρατία. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του ‘73 εξεγέρθηκαν μόνοι τους – όλα τα κόμματα της εποχής τους καταδίκασαν. Πολλοί θέλουν να αμαυρώσουν αυτή την επέτειο, ενώ κάποιοι θέλουν να την καπηλεύονται. Όμως πρόκειται για μέρα δημοκρατικού αγώνα, για παρακαταθήκη των Ελλήνων πολιτών, άρα οφείλουμε μία εκδήλωση τιμής σε αυτούς τους αγώνες».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.