Νέα δημοσκόπηση στο φως της δημοσιότητας από την εταιρεία Marc για την εφημερίδα Παραπολιτικά. Διενεργήθηκε το διάστημα 13-15 Νοεμβρίου 2023 σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων.

Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη. Ειδικότερα, κυρίαρχη παραμένει η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου με 36%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%.

Τέταρτο κόμμα το ΚΚΕ με 8,9%, η Ελληνική Λύση με 5,4%, η Νίκη 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, ΜέΡΑ25 1,2%, Σπαρτιάτες 3,6%. Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται σε ποσοστό 10,3%.

Ηχηρή κυβερνητική αποδοκιμασία για την ακρίβεια

Αναφορικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 38,6% πιστεύει ότι είναι προς τη σωστή/ μάλλον σωστή κατεύθυνση, αλλά το 58,8% προς τη λάθος/ μάλλον λάθος.

Την ίδια στιγμή, το 80,4% παραδέχεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών, εξαιτίας της ακρίβειας, με το 19,3% να απαντά όχι/ μάλλον όχι.

Εσωκομματικά ΣΥΡΙΖΑ

Το 71,2% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.

Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ και το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα. Ακόμα, το 68,8% προβλέπει διάλυση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.