Η ομιλία της Προέδρου της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ αποτελεί ύμνο στην κατοχύρωση των ελευθεριών και καταπέλτη ενάντια στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που, με το νομοθέτημα παρέμβασης στη λειτουργία του διαδικτύου και περιορισμού της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης που εισήγαγε, δείχνει για άλλη μια φορά τις αντιδημοκρατικές ιδέες από τις οποίες εμφορείται.

Αντιστοιχεί με ηχηρό ράπισμα σε όσους με περισσή ευκολία χαρακτηρίζουν τρομοκρατία κάθε πράξη αντίστασης και έκφρασης διαφορετικής άποψης από τη δική τους αρτηριοσκληρωτική ή μάλλον από την έξωθεν κατευθυνόμενη και άκριτα υιοθετημένη με περίσσιο θράσος και νομοθετημένη από ένα κοινοβούλιο που είτε είναι στην συντριπτικότητά του απόν είτε ακολουθεί στην πλειοψηφία του την αρχή του "his master's voice".

Πώς αλήθεια ένας εισαγγελέας μπορεί να κρίνει τί αποτελεί τρομοκρατικό περιεχόμενο; Όταν μάλιστα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις που να ορίζουν την έννοια της τρομοκρατίας.

Είναι παλιά και πάντα επίκαιρη η ρήση:
"Ο τρομοκράτης για έναν μπορεί να είναι ο μαχητής ελευθερίας για άλλον".

Η διεθνής νομολογία και πολιτική θεωρία για τα θέματα αυτά, αναγνωρίζει ότι είναι ένα πεδίο εξαιρετικά αμφίσημο ο δημόσιος λόγος περί τρομοκρατίας και ότι η έννοια της τρομοκρατίας έχει εργαλειοποιηθεί διαχρονικά προκειμένου να ποινικοποιηθεί η αντίθετη γνώμη, η αντιπολίτευση, οι κοινωνικοί αγώνες, τα κινήματα πολιτών. Και αυτό αντιπαλεύει με την τοποθέτησή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο νέο τρομονομοσχέδιο της ΝΔ ενάντια στην ελεύθερη διακίνηση απόψεων, πληροφοριών και ιδεών στο διαδίκτυο.
Παρακολουθήστε την εξαιρετική τοποθέτησή της στην σχετική συζήτηση στη Βουλή:




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.