Μόνιμη εικόνα της Ολομέλειας της Βουλής με απόντες τους βουλευτές 

Εικονικές προσκλήσεις φορέων και προσχηματική τήρηση των θεσμικών διαδικασιών επιχειρεί να καταδείξει με την αδιάλειπτη παρουσία της στις επιτροπές της Βουλής η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η μοναδική από τους πολιτικούς αρχηγούς που παρίσταται στις Επιτροπές της Βουλής.

Νομοσχέδια που κατατίθενται προς συζήτηση με κατεπείγουσες διαδικασίες χωρίς να υπάρχει κάτι επείγον, βουλευτές που συμμετέχουν μέσω της πλατφόρμας webex κάνοντας χρήση μέτρων που δημιουργήθηκαν για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υφίστανται πλέον, παρά μόνο για ειδικές περιπτώσεις, φορείς που καλούνται τελευταία στιγμή και επιλέγουν να μην καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους για τα νομοσχέδια, όχι γιατί δεν έχουν παρατηρήσεις αλλά γιατί δεν προλαβαίνουν στο ελάχιστο διάστημα που έχουν στη διάθεσή τους να τα μελετήσουν και να παρέμβουν. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η Κοινοβουλευτική διαδικασία να απαξιώνεται ως κάτι όχι και τόσο σοβαρό και οι κυβερνητικές επιλογές να φαίνονται ως κάτι αδύνατο να ανατραπεί.

Δεν είναι τυχαία η τεράστια αποχή των πολιτών στις εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο που ο Πρωθυπουργός δεν κρίνει απαραίτητο να έρχεται στη Βουλή και να υφίσταται κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Δεν είναι τυχαίο που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θεωρήθηκε απαραίτητο να είναι βουλευτής και να συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Η πολιτική που πρεσβεύουν είναι μια πολιτική χωρίς πολίτες, χωρίς διάλογο, χωρίς συμμετοχή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους αυτές τις πρακτικές και η Πλεύση Ελευθερίας αγωνίζεται και για να είναι η φωνή των πολιτών στη Βουλή και για να φέρει τους πολίτες στη Βουλή. Όπως επιτάσσει η δημοκρατία.

Εμείς δεν θέλουμε την κοινωνία στη γωνία. Θέλουμε την κοινωνία στο επίκεντρο. Θέλουμε η Βουλή να έχει ζωή.

Παρακολουθείστε την ομιλία της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κας Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης,  Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου θέτει για πολλοστή φορά τον στρεβλό τρόπο λειτουργίας των Επιτροπών αλλά και την κατάθεση και ψήφιση των νομοσχεδίων:




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.