από τον Patrice Gibertie

Εγγενές στην Ασία, το φυτό Αρτεμισία χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και αιώνες. Σχεδόν 400 είδη του φυτού αναπτύσσονται τώρα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Artemisia annua (ετήσιος μούστος). Από αυτό το είδος εξάγεται η αρτεμισινίνη, το δραστικό συστατικό που περιέχεται στις κύριες θεραπείες κατά της ελονοσίας που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της νόσου.

Πρώην υπεύθυνος εργαστηρίου τοξικολογίας και φαρμακολογίας στη φαρμακοβιομηχανία στη Βασιλεία; Ο Bernard Sudan έχει πραγματοποιήσει τεράστιες εργασίες στο Artemisia annua, το διάσημο φυτό που έσωσε τη Μαδαγασκάρη από τον Covid.

Παραθέτει αρκετές μελέτες που καταδεικνύουν τις δυνατότητες της Αρτεμισίας:

Μια πρόσφατη μελέτη από τις 8 Σεπτεμβρίου 2023 παρουσιάζει για πρώτη φορά πιο εις βάθος πληροφορίες σχετικά με τους μοριακούς μηχανισμούς δράσης του Artemisia annua κατά του καρκίνου. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν καινοτόμες προσεγγίσεις για να επαληθεύσουν την αξία αυτού του φυτού με πολλαπλές ιδιότητες.

Κινέζοι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Yunnan μόλις έδειξαν ότι το artesunate δρα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10374509
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10492370

Ιταλοί ερευνητές (Ρώμη, Παλέρμο και Μιλάνο) μόλις δημοσίευσαν στις 11 Οκτωβρίου 2023 την επιβεβαίωση των ιδιοτήτων της Artemisia annua κατά του SARS-CoV-2:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S075333222

Σε μια δημοσίευση στις 29 Οκτωβρίου 2023 στο περιοδικό « Molecular Diversity », Κινέζοι ερευνητές αναλύουν τον μηχανισμό του φυτού Artemisia annua στη θεραπεία του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου.

https://bernardsudan.net/mecanisme-dartemisia-annua-l-dans-le-traitement-de-linfarctus-du-myocardie-acute

Μηχανισμός της Artemisia annua L. στη θεραπεία του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου: φαρμακολογία δικτύου, μοριακή σύνδεση και επικύρωση in vivo

https://link.springer.com/article/10.1007/s11030-023-10750-3

Αυτή η μελέτη αποκάλυψε τα πιθανά συστατικά και τους μοριακούς μηχανισμούς του A. annua στη θεραπεία του AMI. Η εργασία μας έδειξε επίσης ότι ο Α. Το annua έχει μεγάλη επίδραση στη μείωση της ίνωσης του μυοκαρδίου και της περιοχής ουλής μετά από καρδιακή προσβολή.

πηγή: Patrice Gibertie


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.