Από τον ιστότοπο παρόχου ενέργειας:

[...Στα κυμαινόμενα προϊόντα υπάρχει το κυμαινόμενο σκέλος χρέωσης που εξαρτάται από το κόστος της ενέργειας στην αγορά (ΤΕΑ) και ρυθμίζεται από τον μηχανισμό διακύμανσης.
Τί είναι η ΤΕΑ;
Η ΤΕΑ είναι η Τιμή Εκκαθάρισης της Αγοράς, η οποία δημοσιεύεται καθημερινά σε ωριαία βάση στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου(!!). Η ΤΕΑ χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του κυμαινόμενου σκέλους χρέωσης, ΔΕΝ καθορίζεται από τον προμηθευτή και είναι κοινή για όλη την αγορά. Ανάλογα με τις τιμές της ΤΕΑ ρυθμίζεται ο μηχανισμός διακύμανσης και η μετέπειτα πιθανή πίστωση ή χρέωση στον λογαριασμό σας.
Πότε και πώς ενεργοποιείται ο μηχανισμός;
Αν η ΤΕΑ είναι εκτός των ορίων, στον λογαριασμό αποτυπώνεται το ποσό που θα προκύψει από τον μηχανισμό διακύμανσης (είτε πιστωτικό, είτε χρεωστικό).
Μηδενική χρέωση, όταν η μεταβλητή ΤΕΑ βρίσκεται ανάμεσα στο κατώτερο και το ανώτερο όριο...]

Καθιερώνεται λοιπόν το ηλεκτρικό ρεύμα ως εμπορικό αγαθό και όχι πλέον ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ!

Είναι κυρίως η διαχείρισή του, ως χρηματοπιστωτικό προϊόν, ως προϊόν ξεκάθαρης κερδοσκοπίας όπου οι πάροχοι, όταν η ΤΕΑ θα πέφτει κάτω από το όριο, για να εξασφαλίσουν ότι ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΟΥΡΑ, θα αυξάνουν τις περίφημες ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ μετακυλώντας ουσιαστικά τη ζημιά στους καταναλωτές!

Εννοείται βεβαίως πως, για μία ακόμη φορά, το καθεστώς, θα μας δώσει την ψευδαίσθηση ότι "εμείς, οι πολίτες, έχουμε τον απόλυτο έλεγχο αλλά και την ατομική ευθύνη"...

Μη σας φοβίζει ο μαθηματικός τύπος που, με εντελώς τρομοκρατικό τρόπο, μας πασάρανε. Να σας φοβίζει ότι, ως χώρα και ως πολίτες χάνουμε ολοένα και περισσότερα, βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο, χανόμαστε στην άγνοια, στην ανέχεια, στην ανασφάλεια και στο άγχος τα οποία, ξεδιάντροπα και χυδαία εξακολουθεί το καθεστώς να εργαλειοποιεί εις βάρος μας, χρησιμοποιώντας τα περίφημα "Greek statistics" για να προβάλουν μία εντελώς ψεύτικη και απατηλή εικόνα σχετικά με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Symeon Zervas

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.