«Στη Βουλή θα το φέρετε;» ρώτησε η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου τον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ακριβώς την αλαζονεία με την οποία ο K. Μητσοτάκης προεξόφλησε ότι θα γίνει «Νόμος του Κράτους» και μάλιστα τον Ιανουάριο, η πρωτοβουλία για Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

«Άλλα έχει έρθει η ώρα να κάνουμε και μία άλλη, μεγάλη μεταρρύθμιση, να εισάγουμε επιτέλους και στην Ελλάδα τη λειτουργία μη Κρατικών Ανώτατων Ιδρυμάτων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω θυελλωδών χειροκροτημάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που σηκώθηκε σύσσωμη όρθια, και συνέχισε: «Το σχετικό Νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδος, θα τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση αμέσως μετά και θα έχει γίνει Νόμος του Κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024», ουσιαστικά ξεχνώντας ότι για να γίνει «Νόμος του Κράτους», θα πρέπει να εισαχθεί στη Βουλή, αλλά και να είναι επιτρεπτή η νομοθέτηση από το Σύνταγμα.

Μετά την ερώτηση-υπενθύμιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να απαντήσει: «Δε γνωρίζω, κυρία Κωνσταντοπούλου, κανένα Νομοσχέδιο, το οποίο να ψηφίζεται χωρίς να έρθει στη Βουλή. Μην ανησυχείτε, θα υπάρχει εκτενής ευκαιρία να συζητήσουμε, να ακούσουμε και τους εκπροσώπους, ξέρετε, των Δημοσίων Πανεπιστημίων - αντιληφθείτε και το ενδιαφέρον το οποίο πολλές φορές έχουν Δημόσια Πανεπιστήμια για συμπράξεις με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού. Για να πάψουμε, επιτέλους, να έχουμε αυτή τη θλιβερή μοναδικότητα, η οποία εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει ούτε καν στη Βόρειο Κορέα, να είμαστε η μόνη χώρα, η οποία κρατά ερμητικά κλειστό το μονοπώλιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μόνο στα κρατικά ιδρύματα».

Βεβαίως, υπενθυμίζεται ότι ο Δημόσιος Χαρακτήρας της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι Συνταγματικά Κατοχυρωμένος, στο άρθρο 16 του Συντάγματος – άλλη μία υπενθύμιση που μάλλον χρειάζεται ο Κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο: www.youtube.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.